Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 teste medicale simple prin care să-ți verifici sănătatea chiar acum

Pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră, trebuie să aveți un examen medical complet cel puțin o dată pe an. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă și de starea de sănătate între vizitele medicului. Există teste speciale pe care le puteți face pentru a diagnostica o boală gravă, chiar înainte de apariția primelor simptome. Noi vă enumerăm aceste teste simple pe care le puteți face pentru a estima riscul dezvoltării unor boli și pentru a afla dacă trebuie să vedeți un specialist.

1. Boală cardiacă și pulmonară.


Fă-ți degetele în forma unei litere J cu capul în jos și pune-ți unghiile una peste cealaltă. Vezi un diamant mic între ele? Acesta înseamnă că inima și vasele tale sunt perfect sănătoase.Dacă nu există spațiu între unghii, poate fi și din cauza formei unghiilor. Dar dacă degetele devin mai groase înseamnă că sângele nu are suficient oxigen. Deficitul de oxigen poate fi cauzat de mai multe motive . De exemplu, boli cardiovasculare, probleme pulmonare și probleme gastrointestinale.

2. Accident vascular cerebral și demență.


Ai nevoie de un cronometru pentru acest test. Ridicați piciorul astfel încât șoldul să fie paralel cu podeaua și să porniți cronometrul. Dacă stați așa de 20 de minute sau mai mult, înseamnă că aveți un risc minim de a avea un accident vascular cerebral sau de a dezvolta demență. Și invers: dacă aveți probleme cu menținerea echilibrului pe un picior, ar putea indica probleme cu vasele creierului.

3. Anemia.

Când stați în fața unei oglinzi, trageți pleoapa inferioară în jos. Dacă culoarea este roz, totul este bine. Cu toate acestea, dacă aveți anemie, culoarea poate fi de culoare roz deschis sau chiar gălbuie. Anemia este cauzată de lipsa de hemoglobină și indică faptul că mușchii și țesuturile din organism nu primesc suficient oxigen și nu pot funcționa . Dacă observați că sunteți palid, obosiți repede sau respirați greu, ar trebui să mergeți la un medic pentru a vă examina.

4. Dezechilibrul hormonal.


Pierderea părului este un proces natural. Potrivit medicilor, pierdem zilnic între 50 și 100 de fire de păr. Nu este nimic de îngrijorat. Dar pentru a înțelege când este timpul să vă faceți griji, puteți face un simplu test.Părul trebuie să fie uscat și curat. Luați o mică încuietoare de păr și trageți. Nu trageți prea tare. Dacă aveți numai 2-3 fire de păr în mână, este perfect normal. Dacă aveți mai multe, ar trebui să vizitați un specialist.Există o mulțime de motive pentru care oamenii pierd părul: stres, igiena precară sau probleme grave de sănătate. Parul devine adesea subțire datorită dezechilibrului hormonal sau a deficienței nutrienților. Aceste simptome nu trebuie ignorate.

5. Sindromul tunelului carpian.


Acest test poate detecta o problemă profesională a lucrătorilor de birou, a artiștilor și a motocicliștilor – sindromul de tunel carpian.Ridicați mâinile în sus, astfel încât antebrațele dvs. să fie paralele cu fața. Încercați să ajungeți la baza palmei cu vârful degetelor. Dacă poți face asta timp de 1-2 minute, ești bine. Dar dacă aveți furnicături, amorțeală sau dureri la încheieturi sau degete, acest lucru poate fi un semn al sindromului de tunel.Sindromul de tunel carpian apare atunci când țesuturile vecine apasă pe nervul median. Durerea și amorțeala se vor agrava numai fără tratamentul adecvat.

6. Diabetul zaharat.


Pentru a face acest test, aveți nevoie de ajutor. Cereți unui partener să ia un creion cu o radieră. Spuneți-le să atingă piciorul și degetele de la picioare cu capătul ascuțit al creionului și cu radiera apoi. Poți spune care parte a creionului te-a atins fără să te uiți? Dacă nu simțiți complet atingerea, înseamnă că terminațiile nervoase de pe picioare nu funcționează corect. Sensibilitatea scăzută poate fi un indicator al diabetului zaharat .

7. Probleme cu picioarele.


În timp ce vă aflați pe podea, puneți-vă picioarele la un unghi de 45 ° și mențineți-le așa timp de câteva minute. Acum, evaluați culoarea picioarelor.Dacă picioarele și degetele de la picioare sunt foarte palide (aproape albe) indică o circulație foarte slabă a sângelui. Schimbarea culorii poate fi văzută în ambele picioare sau doar în unul. Arterele periferice livrează sângele pe membre. Și când arterele se înfundă, mușchii nu primesc suficient oxigen și pot apărea simptome neplăcute cum ar fi amorțeală, durere și altele. Această afecțiune se numește boală arterială periferică (PAD) și este greu să observați simptomele la început.Dacă este lăsată netratată, PAD poate duce la atac de cord și accident vascular cerebral.

8. Auzul.


Pentru a face acest test, trebuie să vă aflați într-o cameră cu liniște. Puneți mâna aproape de ureche și frecați degetele împreună. Ai auzit sunetul? Apoi, puneți mâna cât mai departe de ureche, după cum puteți și frecați degetele împreună. Puteți auzi sunetul? Felicitări, auzul tău este în regulă . Nu uitați să faceți același lucru și cu cealaltă ureche.

9. Predispoziția la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.


Pentru a face acest test , va trebui să vă urcați pe o scară 8-12 pași, în timp ce cântați o melodie. Sau puteți vorbi la telefon sau puteți citi ceva. Cel mai important lucru este să vorbești. Dacă simțiți că inima ta bate și nu puteți respira bine, înseamnă că sistemul cardiovascular și plămânii nu se pot descurca cu activitatea fizică.

Vrem să vă reamintim că aceste teste realizate de dvs. nu pot înlocui opinia profesională a unui medic. Și dacă aveți simptome care vă îngrijorează, ar trebui să vă consultați imediat un medic.

loading...

Add comment