Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
apa cu usturoi

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene și antioxidante. Consumat în mod regulat, acest condiment poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, iar apa de usturoi este una dintre formele în care îl poți include în dieta ta zilnică. Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi:

1.Îmbunătățirea sistemului imunitar: Usturoiul este bogat în compuși cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Consumul regulat de apă de usturoi poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, făcându-te mai rezistent la infecții și boli.

2.Scăderea tensiunii arteriale: Usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială. Apa de usturoi poate fi benefică pentru persoanele cu hipertensiune arterială, contribuind la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

3.Proprietăți antioxidante: Compușii din usturoi au acțiune antioxidantă, ceea ce înseamnă că pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea bolilor cronice.

4.Scăderea colesterolului: Consumul regulat de usturoi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL („colesterolul rău”) din sânge. Apa de usturoi poate juca un rol în menținerea unui profil lipidic sănătos.

5.Beneficii pentru digestie: Usturoiul poate stimula producția de enzime digestive, ceea ce poate contribui la o digestie mai bună. Apa de usturoi poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, cum ar fi balonarea sau disconfortul gastric.

6.Efecte antiinflamatorii: Consumul regulat de usturoi poate avea efecte antiinflamatorii asupra organismului. Acest lucru poate fi util în reducerea inflamației din corp și poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate bolilor inflamatorii.

7.Controlul greutății: Usturoiul poate stimula metabolismul și poate contribui la arderea caloriilor mai eficient. Prin urmare, apa de usturoi poate fi utilă în eforturile de control al greutății.
Pentru a prepara apă de usturoi, poți să curăți și să zdrobești 2-3 căței de usturoi și să-i amesteci cu aproximativ 200-250 ml de apă. Lasă amestecul să stea peste noapte, apoi poți consuma lichidul rezultat dimineața, pe stomacul gol.

Este important de menționat că usturoiul poate avea un miros puternic și poate provoca disconfort gastric la unele persoane. Dacă ai orice preocupări legate de sănătate sau dacă ești alergic la usturoi, este indicat să consulți un specialist înainte de a începe să consumi apă de usturoi în mod regulat.

loading...

Add comment