Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
campioni

Copiii de aur ai României se fac remarcați peste hotare.Trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Europeana de Fizică.

Echipa României a înregistrat un succes semnificativ la cea de-a șaptea ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care a avut loc în Hanovra, Germania, între 16 și 20 iunie. Acest eveniment a reunit elevi competitori din 35 de țări. Rezultatele obținute de tinerii români au fost cele mai bune din istoria participării României la Olimpiada Europeană de Fizică, cu obținerea a trei medalii de aur și două de argint​​.

Medaliați au fost:

Oros Vlad-Ștefan, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara, a obținut medalia de aur și a avut cel mai bun rezultat din concurs, primind un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică.


Dragomir Andrei-Darius, clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică, București, a primit medalia de aur și un premiu special pentru cea mai bună lucrare experimentală.
Momoiu Alexandru, clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică, București, a câștigat medalia de aur.
Marcu Răzvan-Gabriel, clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică, București, și Buțiurcă Mihnea, clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică, București, au obținut fiecare câte o medalie de argint​.

Echipa României a fost însoțită de profesor dr. Delia-Constanța Davidescu de la Liceul Internațional de Informatică din București, iar observator a fost conf. Univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași​​.

Aceasta nu este prima oară când elevii români obțin rezultate remarcabile la olimpiadele de profil. În 2022, lotul României s-a clasat pe locul 2 la Olimpiada Internațională de Fizică, cu patru medalii de aur și una de argint​1​. De asemenea, în luna mai a anului curent, elevii români s-au remarcat la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 – 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia), obținând două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz​.

loading...

Add comment