Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un medic cardiolog trage un semnal de alarmă.Adevărul neștiut de părinți. Crenvurștii au efecte nocive asupra organismului și sunt bombă pentru sănătate.

Dr. Oleg Varfolomeev este un cardiolog care susține că o dietă bazată pe plante promovează sănătatea inimii. Potrivit acestuia, o astfel de dietă scade nivelurile de colesterol și grăsimi din sânge, reducând astfel blocajul arterelor și diminuând riscul de boli ale inimii și ale vaselor de sânge. El a împărtășit faptul că riscul de boli cardiovasculare la vegetarieni și vegani a fost cu 7% mai mic în decurs de cinci ani decât la cei care mănâncă de toate. Deși a fost doar o treime din efectul luării statinelor și a medicamentelor care pot ajuta la scăderea nivelurilor de colesterol. Dacă o dietă bazată pe plante este combinată cu medicamente, atunci efectul pozitiv va crește doar​1​.

În ceea ce privește consumul de crenvuști, Dr. Oleg Varfolomeev consideră că carnea procesată, cum ar fi baconul gras, crenvustii, hamburgerii și carnea conservată, nu ar trebui consumată, deoarece aceste alimente pot crește nivelurile de grăsimi saturate și, odată cu acestea, nivelurile de colesterol din sânge. Acest lucru afectează inima și crește riscul de boli​.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) clasifică carnea procesată, inclusiv crenvurștii, ca fiind carcinogeni de grup 1, aceeași categorie în care se află tutunul și azbestul. Aceasta înseamnă că există dovezi suficiente că carnea procesată poate provoca cancer, în special cancer colorectal.

Crenvurștii sunt adesea încărcați cu grăsimi saturate și sodiu, două substanțe care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol în sânge și la dezvoltarea hipertensiunii arteriale, respectiv. Aceste condiții pot duce la boli de inimă și accident vascular cerebral dacă sunt lăsate netratate.

Având în vedere aceste informații, este de înțeles de ce crenvurștii și alte alimente procesate ar trebui evitate în dieta copiilor. Copiii sunt în plin proces de creștere și dezvoltare, iar alimentația joacă un rol crucial în acest proces. Consumul de alimente nesănătoase, cum ar fi crenvurștii, poate nu numai să interfere cu creșterea și dezvoltarea normală, dar poate, de asemenea, să instaureze obiceiuri alimentare nesănătoase care pot persista pe tot parcursul vieții.Pentru a promova sănătatea și bunăstarea copiilor, este important să se încurajeze o dietă echilibrată și nutritivă, care include o varietate de alimente integrale, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.

loading...

Add comment