Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
arici

„Dacă mă vedeți în grădina voastră, vă rog să nu folosiți insecticide sau capcane. Sunt inofensiv și vă ajut grădina pentru că mă hrănesc cu insecte care vă atacă legumele. Specia mea dispare, vă rugăm să ne ajutați să rămânem în viață”

„Dacă mă vedeți în grădina voastră,apreciez mâncarea (carne crudă nesară, precum carnea tocată, îmi place și mâncarea pentru pisici, dar nu peștele) și am nevoie de apă. Vă rog să nu-mi dați lapte care ar cauza probleme cu stomacul și aș putea muri. Vă rugăm să nu folosiți insecticide sau capcane. Sunt inofensiv și vă ajut în grădina pentru că mă hrănesc cu insecte care vă atacă legumele. Specia mea dispare, vă rugăm să ne ajutați să rămânem în viață.” Acesta este un mesaj referitor la arici, care circulă pe rețelele de socializare în zilele noastre.

25% din arici mor din cauza pesticidelor, alți 25% sunt victime ale circulatiei, iar cei care supraviețuiesc se reproduc foarte lent, de aceea specia lor este în pericol.Protejand animalele, ne protejăm pe noi oamenii si am putea avea șansa de a trăi în armonie cu natura care ne înconjoară.

Ariciul este un mamifer mic care aparține ordinului insectivorelor, având o lungime a corpului de până la 33 de cm. Greutatea variază de la 800-1200g, în dependență de specie. Ei au membre mici și puternice, membrele posterioare fiind puțin mai mari și musculoase ca cele anterioare.

Dieta aricilor consta intr-o gama variata de insecte, soareci, melci, soparle, broaste, oua sau chiar serpi. Aricii se mai numesc si “prietenii gradinarului”, deoarece mananca animalele daunatoare din gradina.Când se simte ameninţat, ariciul îşi foloseşte muşchii dorsali pentru a-şi fixa ţepii într-o poziţie verticală care îl face să pară mai ameninţător.Dar defapt ei sunt niște animăluțe mici și drăgălașe, în ciuda țepilor pe care ni-i prezintă de fiecare dată când ne dorim să îi cunoaștem un pic mai bine.

loading...

Add comment