Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lămâia poate rezolva aceste 8 probleme de sănătate

Știați că acest remediu natural ieftin, dar extrem de eficient, poate trata diferite probleme de sănătate fără niciun efect secundar? Ei bine, noi vă prezentăm în continuare ce probleme de sănătate poate rezolva lămâia.

Lămâia vă scapă de calculii biliari.Faceți un amestec între o parte de lămâie și piper negru și trei părți de ulei de măsline. Consumați această combinație puternică până vă dizolvați calculii biliari.Calculii biliari reprezintă lichide digestive care se adună și se întăresc în vezica biliară și, de asemenea, pot inhiba tractul digestiv.

Lămâia este eficientă în pierderea greutății.Scapă de kilogramele în exces consumând un amestec dintr-o cană de apă caldă, o lingură de miere organică, ¼ lingură de piper negru măcinat și 2 lingurițe de lămâie proaspătă
suc.Această băutură minune vă va stimula metabolismul și va arde grăsimea din corp.

Lămâile sprijină sănătatea inimii.Lămâile sunt o sursă bună de vitamina C.Cercetările arată că consumul de fructe și legume bogate în vitamina C reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.Totuși, nu numai vitamina C este considerată a fi bună pentru inima ta. Fibrele și compușii vegetali din lămâi ar putea, de asemenea, să scadă semnificativ unii factori de risc pentru boli de inimă.

Te protejează de anemie.Anemia cu deficit de fier este destul de frecventă. Apare atunci când nu obțineți suficient fier din alimentele pe care le mâncați.Lămâile conțin ceva fier, dar previn în primul rând anemia prin îmbunătățirea absorbției de fier din alimentele vegetale.Deoarece lămâile conțin atât vitamina C cât și acid citric, acestea pot proteja împotriva anemiei asigurându-vă că absorbiți cât mai mult fier posibil din dieta dvs.

Lămâia reduce riscul de cancer.Unele studii observaționale au descoperit că persoanele care mănâncă cele mai multe fructe citrice au un risc mai mic de cancer, printre acestea fiind mai eficientă lămâia.Unii cercetători consideră că compușii vegetali găsiți în lămâi – cum ar fi limonenul și naringenina – ar putea avea efecte anticancerigene.

Lămâia te poate ține departe de gripă.Faceți un amestec între un suc proaspăt stors dintr-o lămâie și o cană de apă fiartă. De asemenea, puteți pune coaja de lămâie în apa fiartă și lăsați-o să stea 10 min. Băutura este pregătită pentru consum și te poate feri iarna de gripă.

Îmbunătățește sănătatea digestivă.Lămâile sunt formate din aproximativ 10% carbohidrați, mai ales sub formă de fibre solubile și zaharuri simple.Fibra principală din lămâi este pectina, o formă de fibră solubilă legată de multiple beneficii pentru sănătate.Fibra solubilă poate îmbunătăți sănătatea intestinelor și încetinește digestia zaharurilor și a amidonului. Aceste efecte pot duce la reducerea nivelului de zahăr din sânge.Totuși, pentru a obține beneficiile fibrelor din lămâi, trebuie să mâncați pulpă.Oamenii care beau suc de lămâie, fără fibra găsită în pulpă, vor lipsi de beneficiile fibrei.

Sucul de lămâie s-a dovedit a fi foarte util și pentru îngrijirea părului.Aplicat pe scalp, poate trata neplăcerile precum mătreața, căderea părului, dar și alte probleme legate de păr și scalp.De asemenea dacă te clătești pe păr cu apă și lămâie după fiecare spălare, el va căpăța o strălucire naturală.

loading...

Add comment