Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință explică de ce pierderea unui câine se simte la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane

Câinii ne pot ajuta să trecem prin multe neplăceri din viața noastră, ei sunt mereu acolo și uneori sunt singurii pe care îi avem. Ei ne oferă un motiv să ne trezim dimineața.Chiar și un studiu confirmă faptul că câinii pot îmbunătăți bunăstarea generală a proprietarului, în special sănătatea mintală. Dar cu ce rămâi când tocmai acel motiv moare? Noi am creat acest articol pentru toți cei care se simt rătăciți și confuzi după ce și-au pierdut câinele.

Legătura care se stabilește între un om și un câine este scea mai sinceră.
Și un aspect al acestei legături este așa-numitul „efect de bază securizat”. Este ceva pe care copiii îl au cu părinții. Părinții sunt un spațiu sigur, aduc confort, dragoste și încredere. Un studiu arată că, câinii tind să se comporte la fel cum fac copiii umani. Și nu există durere mai mare decât pierderea unui copil. La fel cum câinele, nu este doar un câine pe care îl pierzi. Pierdeți o sursă de iubire și sprijin necondiționat. Poate fi și mai greu dacă a fost câinele dvs. de serviciu sau câinele de sprijin emoțional.

Pierderea unui câine vă poate perturba grav viața. Trebuie să vă luați la revedere de la plimbările de dimineață, joaca cu el, să mergeți în parcul de câini și să vă pierdeți seara împreună.Viața ta poate părea brusc goală și poate fi greu să mergi mai departe și să știi că nu vei mai avea niciodată acele momente cu el și va fi foarte ușor să cazi în disperare și să devii deprimat. Mai ales dacă alți oameni din jurul tău continuă să spună că „este timpul să mergi mai departe” și „este doar un câine”.Aceste încurajări nu te ajută deloc.

Un alt lucru care vă poate îngreuna este faptul că nu există multe lucruri pe care le puteți face pentru a face față pierderii. De exemplu, atunci când o persoană apropiată decedează, este obișnuit să mergi la un terapeut sau să te alăture unui grup de sprijin și poți vorbi cu membrii familiei și cu prietenii, iar ei vor înțelege cel mai probabil. E în regulă să anulezi unele planuri sau să iei câteva zile libere pentru a jeli. Dar dacă este un câine care trece, oamenii se așteaptă să fii bine în cel mai scurt timp.Ei bine, și nu este chiar așa.

Sfaturi care vă pot ajuta să faceți față pierderii.

Tot ceea ce simți este real – doar pentru că altcineva îl are mai rău, nu înseamnă că emoțiile tale nu sunt valabile. Dă-ți timp să plângi, să te întristezi, să fii supărat sau supărat.Puteți vorbi cu alții care au trecut prin același lucru sau dacă vă simțiți prea copleșiți, puteți căuta un grup de suport pentru pierderea animalelor de companie.Când o persoană moare, avem o înmormântare sau o ceremonie de rămas bun. Puteți face același lucru și pentru animalul dvs. de companie.

loading...

Add comment