Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ginseng

Pentru persoanele de peste 40 de ani – Planta care întărește memoria și mărește imunitatea – Cum se folosește.

Ginsengul a fost multă vreme considerat un remediu eficient în tratarea tuturor bolilor, opinie care încă mai stăruie și în zilele noastre.Este apreciat în mod obișnuit pentru efectele sale antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, poate atenua simptomele patologice, poate promova sănătatea și poate preveni potențialele boli prin efectele sale antiinflamatorii, antioxidante, homeostatice și alte efecte pozitive asupra metabolismului biologic.

Ginseng a fost folosit de secole în medicina tradițională chineză.Conține antioxidanți care pot reduce inflamația.Unele studii pe eprubetă au arătat că extractele de ginseng și compușii de ginsenozid ar putea inhiba inflamația și pot reduce daunele oxidative ale celulelor, care pot contribui la boli cronice.Cercetătorii au realizat un studiu în anul 2014 și au ajuns la concluzia că ginsengul roșu poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin creșterea activităților enzimelor antioxidante.

Ginsengul poate aduce beneficii funcției creierului.Un studiu pe 6.422 de adulți în vârstă a constatat că consumul regulat de ginseng timp de cel puțin 5 ani a fost asociat cu o funcție cognitivă îmbunătățită mai târziu în viață.Mai mult, alte studii au descoperit efecte pozitive asupra funcției creierului la persoanele cu boala Alzheimer.Ginsengul îmbunătățește memoria și suprimă stresul. Deși sunt necesare mai multe cercetări, aceasta poate fi benefică și împotriva declinului cognitiv, a bolii Alzheimer, a depresiei și a anxietății.

Poate stimula sistemul imunitar.gGinseng-ul posedă proprietăți puternice anti-bacteriene, anti-fungice și anti-virale și poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar.

Ginseng poate ajuta la combaterea oboselii și la îmbunătățirea performanței fizice prin scăderea daunelor oxidative și creșterea producției de energie în celule.

Rădăcina de ginseng poate fi consumată în multe feluri. Se poate consuma cruda sau se poate fierbe usor la abur pentru a o inmuia.De asemenea se poate consuma sub formă de ceai.Ginsengul poate fi adăugat la diverse rețete, cum ar fi supe și mâncăruri prăjite. În plus, extractul poate fi găsit sub formă de pulbere, tablete, capsule și ulei.

În timp ce ginsengul pare să fie sigur, persoanele care iau anumite medicamente ar trebui să acorde atenție posibilelor interacțiuni medicamentoase și să ceară părerea unui medic, înainte de a începe să consume.

loading...

Add comment