Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Femeia trebuie ținută în brațe cel puțin o dată pe zi

Cercetătorii sugerează că îmbrățișarea poate aduce beneficii mai mult femeilor decât bărbaților. Deși este adevărat că o îmbrățișare caldă este excelentă pentru toată lumea, se pare că îmbrățișarea are mai multe beneficii pentru sănătate la femei decât la bărbați.După ce a studiat efectul pe care îl poate avea îmbrățișarea asupra sănătății oamenilor, o echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord a descoperit că îmbrățișarea crește nivelul de oxitocină, un hormon eliberat în timpul nașterii și alăptării.Atât bărbații, cât și femeile au prezentat niveluri mai mari ale acestui hormon atunci când au fost îmbrățișați.Cu toate acestea, studiul a relevat că eliberarea de oxitocină are un efect mai mare asupra inimilor femeilor.

Marile beneficii ale primirii unei îmbrățișări curg în profunzime. Știați că îmbrățișarea degajă substanțe chimice cerebrale pozitive emoțional? Da, răspândești de fapt fericirea când îmbrățișezi pe cineva. În timpul îmbrățișării, corpul eliberează dopamină și serotonină sau hormonul „simțitor”. Serotonina este responsabilă cu reglarea stării de spirit, prevenirea depresiei și practic te face fericit. Așa că crește-ți nivelul serotoninei cu o îmbrățișare pe zi!

Atunci când îmbrațișezi pe cineva, ai o conexiune emoțională reală cu acea persoană.Îmbrățișările îți pot scădea ritmul cardiac și îți pot atenua temerile și anxietatea. Legătura dintre o stare emoțională pozitivă și niveluri scăzute de stres a fost deja stabilită. Atingerea interpersonală este foarte puternică pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Îmbrățișarea te poate face să îți faci griji mai puțin pentru problemele cu care te ocupi zilnic sau chiar pentru problemele existențiale.

Deci tot ce trebuie să faceți pentru a deveni un pic mai puțin stresat astăzi este să îmbrățișați pe cineva. Nu se simte bine? S-a dovedit din nou că suportul social și o rețea socială stabilă sunt extrem de importante pentru o viață sănătoasă și echilibrată. De asemenea, studiile indică faptul că adulții sunt cei care beneficiază cel mai mult de efectele îmbrățișării.

Un studiu din 2010 realizat de Universitatea de Stat din Ohio a descoperit că cuplurile cu comportamente de comunicare mai pozitive au niveluri mai mari de oxitocină și se vindecă mai repede de răni. Aceste interacțiuni între parteneri afectează bunăstarea emoțională și permit ambilor parteneri să fie mai receptivi la nevoile emoționale ale celuilalt.Nu este incredibil cum o îmbrățișare simplă și plină de iubire este în măsură să inducă acești hormoni „să se simtă bine” și să ofere o serie de beneficii pentru sănătatea corpului și a minții tale?

Acum că ați citit aceste avantaje ale îmbrățișării, este timpul să vă îmbrățișați partenera cel puțin o dată pe zi pentru a o face fericită!

loading...

Add comment