Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tulpini papadie

Mestecă 6 tulpini de păpădie în fiecare zi – reglează metabolismul, poate scădea glicemia, vindecă ficatul și înlătură oboseala.

Fiecare parte a păpădiei este comestibilă: floarea, rădăcinile, tulpinile și frunzele. Verdele de păpădie seamănă ușor cu rucola, deși este mai lungă, are un gust similar picant și amar. Puteți recolta florile și frunzele pentru a face salate și feluri de mâncare și puteți folosi rădăcinile pentru a face ceai.Totuși, autoarea austriacă de remedii naturale, Maria Treben menționează efectele benefice ale tulpinilor de păpădie asupra ficatului și chiar glicemiei crescute.

De ce să mănânci tulpina? Dacă doriți să curățați ficatul, rinichii și vezica biliară primăvara, mâncați 6 tulpini de păpădii pe zi timp de 3 săptămâni. Această metodă simplă a fost recomandată de faimoasa Maria Treben.

Tot aceasta, menționeză pe site-ul ei oficial www.mariatrebenherbs.com, că pe langa sarurile minerale, papadia contine substante active care au valoare in tulburarile metabolice. Ca purificator de sânge, aduce ameliorarea gutei și reumatismului, umflăturile glandulare scad dacă se respectă un curs de tratament de 3 până la 4 săptămâni cu tulpini proaspete. Pentru icter și tulburări ale splinei, Papadia este, de asemenea, folosită cu succes.

Această plantă medicinală valoroasă are un loc important în medicina pe bază de plante. Din păcate, o mare parte a populației nu o recunoaște și o privește doar ca pe o simplă buruiană.

Tulpinile se taie cu tot cu flori.Se spală bine și apoi se rup florile.Mai apoi, florile pot fi folosite pentru a face ceai din ele.Tulpinile sunt fragede și ușor de consumat.Se mestecă încet, după care se înghit.Apoi se poate bea un pahar de apă după ele.

Așa cum sugerează cunoscuta fitoterapeută Maria Treben (Sănătate prin farmacia lui Dumnezeu), consumul de cinci până la șase tulpini de păpădie pe zi, culese în timpul înfloririi, dar având grijă să îndepărtați floarea, ajută la funcționarea ficatului, este util în caz de hepatită cronică dar și diabet. Nu numai că tulpinile de păpădie sunt tonice pentru organism, utile în caz de astenie și oboseală continuă dar și pentru a contracara erupțiile cutanate, mâncărimea pielii și litiaza biliară.

Atenție! Păpădia este în general bine tolerată și considerată sigură de majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, ar putea provoca reacții alergice și alergii de contact la persoanele predispuse.Fiți atenți și cereți înainte de consuma păpădie, sfatul medicului dumneavoastră dacă luați diuretice și medicamente pentru a menține sub control glicemia, deoarece pot apărea interacțiuni.

loading...

Add comment