Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rostopasca

Rostopasca, remediu puternic pentru 150 de afecțiuni – iată cum se folosește corect

În medicina chinezeasca, rostopasca este folosita de mii de ani datorita proprietatilor sale.Rostopasca este o planta cu flori galbene care crește in locuri necultivate sau umbroase, dar poate fi sadita si in gradina sau chiar in ghiveci. Este recomandată ca remediu în peste 150 de afecțiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecțiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale.

De secole, rostopasca a fost folosită pentru a trata tulburările gastrointestinale, dispepsia și bolile vezicii biliare.

Rospotasca acționează și ca un sedativ ușor și a fost folosită pentru a trata astmul, bronșita și tusea convulsivă.

Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute in urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei.Se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit, aproximativ 0,5 grame de 3 ori pe zi, in cure de 21 de zile, cu 7-10 zile pauza.

Rostopasca poate lupta împotriva cancerului.Are mulți antioxidanți puternici.Cercetătorii de la Universitatea Comenius au ajuns la concluzia că extractul de rostopasca conține alcaloizi de izochinolină și componentele flavonoide care pot juca un rol semnificativ în prevenirea cancerului prin activitatea sa antioxidantă.

Rostopasca ar putea ajuta la creșterea producției de bilă.S-a demonstrat că creșterea producției de bilă ajută procesele digestive ale organismului să funcționeze mai eficient, în special prin descompunerea grăsimilor și asistarea eliminării toxinelor.

Posedă proprietăți antimicrobiene.
Un studiu de la Școala de Stomatologie de la Universitatea Medicală din China a sugerat că rostopasca are o activitate semnificativă împotriva organismelor dăunătoare precum streptococul.

Ar putea ajuta la lupta împotriva verucilor și alunițelor.
Rostopasca conține un latex distinctiv care conține, de asemenea, enzime și fitocistatină chelidostatin, un inhibitor al cistein-protează. Acești constituenți împreună ar putea explica modul în care utilizarea locală a plantei poate lupta împotriva negilor și alunițelor.

Cum se poate administra rostopasca?
Local-Se pune zeama galbenă din rostopască pe negi, veruci, se lasă se se acționeze vreme de 1 oră.
Infuzie-Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunțită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează și se bea sub formă de ceai.
Pulbere-Se obține prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu rășnița electrică de cafea.Se depozitează în borcane de sticlă, închise ermetic în loc răcoros.
Tinctură-Se pun într-un borcan cu capac, 15 linguri de pulbere de rostopască, peste care se adaugă două pahare, aprox 400 ml de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de două săptămâni. Se administrează de patru ori pe zi, câte 50-100 de picături, diluate în puțină apă.

Atenție! Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste parerea unui medic avizat.Înainte de a consuma în orice mod rostopasca, este indicat să cereți părerea unui medic specialist.

loading...

Add comment