Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
salvie

De ce să moară omul, dacă pe pământ există Salvie? Lucruri pe care nu le știai, rețete și mod de administrare.

Latinii au numit planta „Salvie” (salvare = a salva, a trata; salvus = a fi sănătos), numele făcând referire la efectul benefic al aceste plante, cunoscut încă din antichitate.Este foarte aromată și înflorește la sfârșitul primăverii până la începutul verii. Salvia conține vitaminele A, C și B și mineralele de calciu, magneziu, fier, potasiu și zinc din plantă.Este rezistent la secetă și la îngheț. Având în vedere beneficiile uimitoare pentru sănătate pe care le oferă salvia și rezistența sa ca plantă, este un adaos grozav de întreținere redusă pentru grădina ta de plante medicinale.

Oamenii folosesc de obicei salvie pentru abilități de memorie și gândire, colesterol ridicat și simptome ale menopauzei. Este, de asemenea, utilizat pentru durere după operație, cancer pulmonar, durere în gât, arsuri solare și multe alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină aceste utilizări.Dar beneficiile pentru sănătate ale salviei sunt numeroase și variate, așa că am compilat o listă de beneficii și moduri diferite în care poți folosi salvia ca parte a vieții tale de zi cu zi.

Îmbunătățirea memoriei.
Salvia este utilă pentru îmbunătățirea memoriei și a simțurilor.Salvia ne poate ajuta să ne amintim lucrurile mai eficient (similar cu cum funcționează și rozmarinul). Salvia a fost folosită la pacienții cu Alzheimer care sufereau de simptome ușoare până la moderate. După 4 luni de utilizare au arătat o îmbunătățire semnificativă a dispoziției și a memoriei, fără efecte secundare. Acest lucru se poate datora acțiunilor antioxidante ale salviei.

Dureri în gât.
Salvia poate ajuta la inflamația și infecția atât a gurii, cât și a gâtului. Dar beneficiile pentru sănătatea orală ale salviei nu se opresc aici, deoarece este utilă și pentru gingivita și durerile de gât, precum și pentru gastrită. Utilizarea topică a unui spray pentru gât de salvie în studiile clinice a fost pozitivă, demonstrând că poate ameliora în mod semnificativ durerea durerilor acute de gât.

Are efect antibacterian.
Salvia este, de asemenea, binecunoscută pentru acțiunile sale antibacteriene și antiseptice.S-a descoperit că uleiurile volatile ajută la inhibarea creșterii bacteriilor în special în gură și gingii. Acesta este motivul pentru care folosim salvie în spray-ul nostru pentru gât.

Ameliorează afecțiunile nervoase.
Salvia înlătură anxietatea, depresia, neliniștea, oboseala, confuzia, echilibrează sistemul nervos și îmbunătățește sănătatea emoțională.

Bun pentru afecțiuni hormonale.
Salvia echilibrează sistemul hormonal, reduce bufeurile asociate perioadei de menopauză, transpirația nocturnă și producția de lapte matern, scade nivelul zahărului în caz de diabet.

Cea mai bună formă de a consuma salvie, este sub formă de ceai.Fierbeți 1 linguriță de frunze verzi de salvie sau frunze uscate cu un sfert de litru de apă fierbinte. Lăsăm la infuzat, acoperit, timp de 10 minute. După care se poate consuma.

Ceaiul de salvie este considerat sigur de băut, dar nu trebuie luat în doze mari sau în cantități excesive pe zi. Acest lucru se datorează faptului că dozele mari de salvie pot duce la probleme cardiace.Totodată poate afecta cantitatea de lapte matern.Deci, dacă sunteți insărcinată și intenționați să continuați alăptarea, țineți cont de acest lucru.Evitați dozele terapeutice în sarcină.Sau, dacă aveți îndoieli, cel mai bine este să cereți părerea unui medic înainte de a începe să consumați salvie sub orice mod.

loading...

Add comment