Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rețeta delicioasă de găluște cu prune

Acest deliciu cu prune este cunoscut în multe țări europene sub diferite denumiri. Aluatul de cartofi este înfășurat în jurul prunelor proaspete, făcut biluțe și apoi fiert. Este un desert delicios și un fel de mâncare perfectă pentru sezonul prunelor și nu numai. Puteți face mereu aceste găluște de prune atât cu prune proaspete, cât și uscate.

Ingrediente pentru aproximativ 15 găluște

Pentru aluatul de cartofi vom avea nevoie de 1 jumatate de kilogram de cartofi, 1 ou, 1 lungură de unt topită, 1/4 linguriță de sare și o cană de făină. Pentru compoziție vom folosi 15 prune proaspete. Iar pentru crustă, 1 cană de pesmet fin, 2 lunguri de unt, 135 gr de zahăr și 1/2 lunguriță de scorțișoară.

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu coajă, până putem infinge vârful de la furculiță în ei. Lăsați cartoful să se răcească apoi, ușor luați coaja. Puneți cartofii curățați într-un castron mare și pisații bine. Se adaugă sare, ouă, unt topit și făină și se amestecă pentru a se combina. Frământați până când se formează un aluat neted și lipicios.Scoateți sâmburele din fiecare prună și punețile într-un costron. Puneți un vas mare de apă la fiert, apoi reduceți căldura la o temperatură scăzută. Întindeți aluatul o suprafață plană și tăiați-l în pătrate, apoi adăugați o prună în centru și înfășurați aluatul în jurul acesteia. Formați bile. Puneți 4 sau 5 găluște în apă fierbinte. Lăsați găluștele să fiarbă până când ajung la suprafața apei.Iar la suprafață lăsați-le să fiarbă încă 5 minute. Îndepărtați găluștele cu o lingură perforată și rotiți-le în amestec de pesmet, pregătit într-o tigaie medie, topind untul, adăugând pesmetul. Când s-a răcit pesmetul suficient adăugați zahărul și scorțișoara. Le puteți servi ațăt calde, cât și reci. Vă dorim poftă bună!

loading...

Add comment