Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cafeaua te face mai inteligent și te ajută să scazi în greutate

Cafeaua nu este doar gustoasă și energizantă, ci poate fi extrem de bună și pentru sănătatea dumneavoastră. În ultimii ani și decenii, oamenii de știință au studiat efectele cafelei asupra diferitelor aspecte ale sănătății. Rezultatele lor au fost uimitoare. Iată câteva motive pentru care cafeaua ar putea fi de fapt una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă.

1. Cafeaua te face mai deștept.
Ingredientul activ din cafea este cofeina, care este un stimulant și cea mai frecvent consumată substanță psihoactivă din lume.Cofeina funcționează în creier prin blocarea efectelor unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină.Prin blocarea efectului inhibitor al adenozinei, cofeina crește de fapt arderea neuronală în creier și eliberarea altor neurotransmițători precum dopamina și norepinefrina. Multe studii controlate au examinat efectele cofeinei asupra creierului, demonstrând că cofeina poate îmbunătăți temporar starea de spirit, timpul de reacție, memoria, vigilența și funcția creierului general.

2. Cafeaua vă poate ajuta să ardeți grăsimile și să vă îmbunătățiți performanțele fizice.
Există un motiv bun pentru care veți găsi cofeina în majoritatea suplimentelor comerciale de ardere a grăsimilor. Coferina crește metabolismul și mărește oxidarea acizilor grași. În concluzie, cofeina ridică rata metabolică și ajută la mobilizarea acizilor grași din țesuturile grase. De asemenea, poate îmbunătăți performanța fizică.

3. Cafeaua poate scădea riscul de diabet de tip 2.
Diabetul de tip 2 este o boală legată de stilul de viață care a atins proporții epidemice. A crescut de 10 ori în câteva decenii și acum afectează aproximativ 300 de milioane de oameni.Această boală este caracterizată de niveluri ridicate ale glicemiei datorate rezistenței la insulină sau incapacității de a produce insulină. Un studiu realizat a concluzionat că persoanele care beau mai multe cești pe zi sunt cel mai puțin probabil să dezvolte diabet.

4. Cafeaua poate reduce riscul de Alzheimer și Parkinson.
Nu numai că cafeaua vă poate face mai inteligent, dar vă poate proteja și creierul la vârste înaintate. Boala Alzheimer este cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă din lume și o cauză principală de demență.
În studiile prospective, consumatorii de cafea au un risc de până la 60% mai mic de Alzheimer și demență. Parkinson este cea de-a doua tulburare neurodegenerativă cea mai comună, caracterizată prin moartea neuronilor generatoare de dopamină din creier. Cafeaua vă poate reduce riscul de Parkinson cu 32-60%.

5. Cafeaua este extrem de bună pentru ficatul dumneavoastră.
Ficatul este un organ remarcabil care efectuează sute de funcții vitale în corpul vostru.Cafeaua pare să protejeze împotriva anumitor tulburări hepatice, scăzând riscul de cancer la ficat cu 40% și ciroză cu până la 80%.

loading...

Add comment