Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rinichi

5 obiceiuri zilnice care în timp pot afecta rinichii

Rinichii joacă un rol important în sănătatea generală a corpului.Aceștia sunt un organ esențial al corpului care absoarb mineralele și nutrienții, acționează ca filtre pentru toxine și mențin un raport sănătos acid/alcalin. Fără un echilibru sănătos, nervii, mușchii și alte țesuturi din corpul dumneavoastră pot începe să nu funcționeze normal. Prin urmare, este extrem de important să vă mențineți rinichii sănătoși. Cu toate acestea, există anumite obiceiuri care îi pot deteriora, ducând la diferite afecțiuni în acest proces.

 1. Consumul de sare în exces.
  Alimentele și dietele bogate în sare pot crește tensiunea arterială, ceea ce va afecta rinichii și chiar poate duce la apariția pietrelor la rinichi.Mai multe persoane au obiceiul de a adăuga sare suplimentară în mâncare în timp ce mănâncă. Prin urmare, este important să limitați aportul zilnic de sare pentru o mai bună sănătate a rinichilor.
 2. Consumul insuficient de apă.
  A rămâne hidratat este benefic pentru sănătatea ta din mai multe motive, în special pentru rinichi. Menținerea hidratată vă ajută rinichii să elimine sodiul și toxinele din organism. Consumul suficient de apă ajută, de asemenea, la evitarea pietrelor dureroase la rinichi.Consumul a aproximativ 1,5 până la 2 litri de apă pe zi este o țintă sănătoasă pentru un adult.
 3. Pierderea somnului.
  Un somn bun este extrem de important pentru menținerea sănătății tale generale.Funcția rinichilor este reglată de ciclul somn-veghe, care ajută la coordonarea sarcinii de lucru a rinichilor pe parcursul a 24 de ore.
 4. Nu urinezi suficient.
  Acesta este un alt obicei care este semnificativ rău pentru sănătatea rinichilor. Dacă nu urinați suficient, organismul și rinichii rețin toate toxinele menite să fie eliminate.Iar acest lucru ar putea duce la formarea pietrele la rinichi care sunt destul de dureroase.De asemenea, poate duce la dezvoltarea incontinenței urinare, o afecțiune care duce la scurgeri de urină în timpul tusei sau strănutului.
 5. Consumul de prea multe dulciuri.
  Zahărul contribuie la obezitate, ceea ce crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială și diabet, două dintre principalele cauze ale bolilor de rinichi. Este greu să rezistați tentației pentru dulciuri, dar consumul prea mult prea des vă poate afecta rinichii. Prin urmare, asigurați-vă că consumați alimente care au un conținut scăzut de zahăr.

Atunci când stați departe de aceste obiceiuri poate avea un impact pozitiv asupra rinichilor.Leziunile renale apar treptat de-a lungul unui timp, la fel și prevenirea. Încearcă să fii răbdător și consecvent.

loading...

Add comment