Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
barsa-kelmes

Locul de pe Terra de unde nu s-a întors nimeni.

În Asia Centrală, între Kazahstan și Uzbekistan, se întinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor, care odată adăpostea 1500 de insulițe.Tot acolo, există cel mai înspăimântător de pe planeta noastră ar fi insula Barsa Kelmes de unde, spun localnicii din împrejurimi, nimeni nu se mai întoarce.

Barsa-Kelmes era cea mai mare insulă din Marea Aral, măsurând 23 pe 7 kilometri și fiind un loc steril într-un lac acum inexistent într-una dintre cele mai sterile părți ale lumii, nu ar fi fost niciodată deosebit de remarcabilă – dacă nu ar fi fost unul dintre cele mai uluitoare colecții de fenomene paranormale și inexplicabile despre care se spune că ar fi avut loc acolo. Totul, de la pteranodonți până la pierderea timpului până la populațiile care dispar, a fost asociat cu insula și astăzi vom afla cât de mult este adevărat.

Fiind într-o parte a lumii atât de îndepărtată de literatura și cultura occidentală, nu este surprinzător că mulți ascultători nu au auzit de Barsa-Kelmes.Multe povești se ascund în spatele acestei insulei.

Insula a fost mereu înconjurat de mister, iar anticii vorbeau despre un blestem care o bântuia. Au spus povești despre familii întregi care au dispărut fără urmă. Dar și pentru oamenii care l-au vizitat o vreme și s-au întors la casele lor bătrâni și neputincioși.Există, de asemenea, mitologii care vorbesc despre creaturi neobișnuite, șerpi de mare uriași și monștri uriași cu gât uriaș. Era clar că anticii nu doreau ca oamenii să meargă acolo.

În zilele noastre, poți ajunge la Barsakelmes, dar necesită un efort mare. Localnicii consideră această insulă un loc foarte misterios. Ei știu o mulțime de povești despre secolele trecute. Una dintre legende este bine descrisă în cartea „Inima Asiei” de N. Roerich: un grup de oameni, care credeau că se aflau pe insulă de doar câțiva ani, s-au întors acasă după două-trei decenii. Unii spun că văd OZN-uri, în timp ce alții susțin că timpul se poate opri aici. Nu există dovezi reale despre ceea ce spun ei, dar unii chiar cred.

Am putea continua să dedicăm spectacole întregi restului cunoștințelor despre insulă, deoarece aceste povești continuă la infinit.În anii 1990 a încetat să mai fie o insulă și acum face parte din stepele Kazahstanului, o altă parte aridă și aridă a Mării Aral, cel mai mare șantier naval din lume.Dar insula a rămas mereu nelocuită.

Astăzi, aici este înființată o nouă rezervație Barsakelmes. Aproape că nu există apă dulce. Singura fauna este formata din scorpioni, paianjeni si serpi. Comunicarea și navigarea celulară funcționează intermitent. Turiştilor străini le va fi foarte greu să ajungă pe fosta insulă. Deși dacă ai vreodată șansa să vizitezi Barsakelmes, o insulă înfricoșătoare fără întoarcere, și să te întorci în siguranță, trebuie să fii cu adevărat norocos.

loading...

Add comment