Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetătorii israelieni susțin că au inversat procesul îmbătrânirii cu 25 de ani.

Oamenii de știință susțin că au inversat cu succes procesul de îmbătrânire biologică la un grup de adulți vârstnici, potrivit The Independent.Într-un prim studiu, cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv și Centrul Medical Shamir au folosit o formă de oxigenoterapie pentru a inversa doi indicatori cheie ai îmbătrânirii biologice: lungimea telomerilor și acumularea de celule senescente.

Pe măsură ce corpul uman îmbătrânește, se confruntă cu scurtarea telomerilor – capacele de protecție găsite la sfârșitul cromozomilor – și o creștere a celulelor senescente vechi, care funcționează defectuos.Un studiu clinic care a implicat 35 de adulți cu vârsta peste 64 de ani a încercat să înțeleagă dacă o metodă numită terapie cu oxigen hiperbaric ar putea preveni deteriorarea acestor două caracteristici ale procesului de îmbătrânire.

Un studiu clinic care a implicat 35 de adulți cu vârsta peste 64 de ani a încercat să înțeleagă dacă o metodă numită terapie cu oxigen hiperbaric ar putea preveni deteriorarea acestor două caracteristici ale procesului de îmbătrânire.Subiecții au fost plasați într-o cameră sub presiune și li sa administrat oxigen pur timp de 90 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână timp de trei luni.La sfârșitul studiului, oamenii de știință au raportat că telomerii participanților au crescut în lungime cu o medie de 20%, în timp ce celulele lor senescente au fost reduse cu până la 37%.Acesta este echivalentul cu modul în care corpurile lor erau la nivel celular cu 25 de ani mai devreme, au raportat cercetătorii.

„Deoarece scurtarea telomerilor este considerată„ Sfântul Graal ”al biologiei îmbătrânirii, multe intervenții farmacologice și de mediu sunt explorate pe larg în speranța de a permite alungirea telomerilor”, a declarat Shai Efrati, profesor la Facultatea de Medicină și Școala Sagol din Neuroștiințe la Universitatea din Tel Aviv și co-autor al studiului.

„Îmbunătățirea semnificativă a lungimii telomerilor prezentată în timpul și după aceste protocoale unice HBOT oferă comunității științifice o nouă bază de înțelegere a faptului că îmbătrânirea poate fi într-adevăr vizată și inversată la nivel celular-biologic de bază”.

Este cel mai recent dintr-o serie de tratamente anti-îmbătrânire radicale, care urmăresc să crească speranța de viață și chiar să facă oamenii să arate și să se simtă mai tineri.Ideea este că îmbătrânirea este o boală care poate fi vindecată la fel ca oricare alta.

În 2015, șeful unei companii de biotehnologie a făcut titluri după ce a devenit pacientă zero într-o nouă terapie genetică despre care a afirmat că ar putea aduce modificări permanente ADN-ului său pentru a combate pierderea musculară și alte afecțiuni legate de vârstă.În timpul ultimului studiu din Israel, participanții nu au suferit modificări ale stilului de viață, ale dietei sau ale medicamentelor, care s-au dovedit anterior a avea efecte moderate asupra vârstei biologice a unei persoane.Se înțelege că efectele au fost rezultatul faptului că camera sub presiune a indus o stare de hipoxie sau lipsă de oxigen, care a cauzat regenerarea celulei.

„Până în prezent, intervențiile, cum ar fi modificările stilului de viață și exercițiile intense, s-au dovedit a avea un anumit efect de inhibare asupra scurtării scontate a lungimii telomerilor”, a spus dr. Amir Hadanny, co-autor al studiului.

Cu toate acestea, ceea ce este remarcabil de remarcat în studiul nostru este că, în doar trei luni de terapie, am reușit să realizăm o astfel de alungire semnificativă a telomerilor – la rate mult peste oricare dintre intervențiile actuale disponibile sau modificările stilului de viață. ”
Sursa: independent.co.uk

loading...

Add comment