Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mamele trecute de 30 de ani fac copii mai inteligenți, potrivit studiilor

Multe studii și articole spun că cea mai bună gamă de vârstă pentru a naște este în jurul vârstei de 20 de ani.Acest lucru se datorează faptului că lucrurile se pot complica dacă devii mamă prea târziu. Totuși, tot mai mulți oameni amână să aibă copii până când sunt mai maturi și există o veste bună pentru ei, deoarece un studiu a descoperit că a avea un copil după ce ați împlinit 30 de ani ar putea fi doar cheia pentru a avea copii mai deștepți.Noi în continuare am vorbit despre acest subiect, pentru a înțelege mai bine lucrurile.

Mamele din 30 de ani fac copii inteligenți.
Majoritatea studiilor asupra mamelor mai în vârstă acoperă riscurile pentru mame, dar nu mulți iau în considerare beneficiile pentru copii dacă mamele lor sunt mai mari. Însă, un studiu realizat în Regatul Unit a făcut doar asta, analizând aproximativ 18.000 de copii înscriși în Studiul de Cohortă al Mileniului (Marea Britanie) pentru a vedea dacă există o legătură între vârsta pe care o naște o mamă și dezvoltarea copilului. Acest studiu a descoperit că mamele care au primul lor copil cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani au mai multe șanse să aibă copii mai inteligenți decât mamele cu vârste între 20 și 29 de ani.

Copiii născuți din mămici care au deja 30 de ani, în general, au un scor mai mare la testele cognitive la vârsta de 5 ani, comparativ cu copiii de 5 ani ai mamelor mai tinere. Acest lucru este în conformitate cu concluziile unui studiu realizat în Suedia, în care Media Gradului (GPA), care arată cât de bine se ocupă oamenii în general în școală, în medie este studiat la tineri de 16 ani. Se dovedește că GPA este cel mai mare pentru copiii născuți din mame cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani.

Mamele după 30 de ani au mai multe resurse decât mamele mai tinere.
Deci întrebarea de acum este de ce vârsta unei mame când naște poate influența cât de inteligent se dovedește un copil. Potrivit The London School of Economics , Alice Goisis, una dintre cercetătorii din Marea Britanie, teoretizează: „ Mamele care au împlinit deja 30 de ani au , de exemplu, probabil o educație mai bună, au venituri mai mari, sunt mai susceptibile să fie în relații stabile , au stiluri de viață mai sănătoase , caută îngrijire prenatală mai devreme și și-au planificat sarcinile. ”

Este posibil ca multe mame mai în vârstă să nu se încadreze aici.
Acestea fiind spuse, același studiu a descoperit că întârzierea sarcinilor până la împlinirea vârstei de 40 de ani nu poate duce la un copil mai inteligent . Totuși, acest lucru s-ar putea dat fiind că au fost doar aproximativ 50 de mame în vârstă de 40 de ani și peste care au făcut parte din datele studiate.În timp ce, în studiul suedez, tinerii de 16 ani născuți în mame cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani s-au descurcat mai bine decât adolescenții mamelor din cei 20 de ani. Cei născuți din mame cu vârsta de peste 45 de ani au făcut doar ceva mai rău decât cei ale căror mămici aveau vârste cuprinse între 25 și 29 de ani și mai buni decât copiii cu mămici mai mici decât asta.

Cu toate acestea, această tendință s-a revărsat complet în anii 2000-2002, unde copiii mamelor care au trecut la 30 de ani când au născut s-au descurcat mai bine decât cei cu mame mai tinere. Alice Goisis a spus că acest lucru se poate întâmpla pentru că caracteristicile femeilor s-au schimbat de-a lungul anilor.

loading...

Add comment