Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

160.000 de copii din România au părinții plecați în străinătate. „E mai important ce lași în urmă decât ce trimiți înapoi”

Potrivit ONU, 3,4 milioane de români au ales, în ultimii 10 ani, să trăiască în alte țări, iar conform Ministerului Educației Naționale, numărul copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate poate fi estimat la peste 160.000… 160.000 de copii care din cauza lipsei de afecțiune a părinților sunt expuși la riscuri precum abandonul școlar, autoizolarea, tulburările emoționale și comportamentale.

De ce este important ca părintele să fie alături de copil?
Copiii care beneficiază de sprijin părintesc sunt susceptibili să aibă o sănătate mai bună ca adulți.
Elevii cu părinți implicați tind să obțină note superioare, au abilități sociale mai bune și sunt mai predispuși să absolvească și să continue învățământul postliceal.
Copiii sunt mai predispuși să fie competenți social și să aibă abilități de comunicare mai bune atunci când au părinți sensibili la nevoile și emoțiile lor.
Un copil care are o relație sigură cu părinții învață să regleze emoțiile sub stres și în situații dificile.

Un atașament sigur duce la o dezvoltare sănătoasă socială, emoțională, cognitivă și motivațională. Copiii dobândesc, de asemenea, abilități puternice de rezolvare a problemelor atunci când au o relație pozitivă cu părinții.

Părinții joacă un rol de neînlocuit în viața copiilor lor. Această relație vitală are un impact pozitiv asupra bunăstării fizice, mentale și emoționale a unui copil. Relația părinte-copil este una care alimentează dezvoltarea fizică, emoțională și socială a copilului. Este o legătură unică pe care fiecare copil și părinte o va putea bucura și hrăni. Această relație pune bazele personalității, alegerilor de viață și comportamentului general al copilului. De asemenea, poate afecta puterea sănătății lor sociale, fizice, mentale și emoționale.

Dacă aveți mai mult de un copil, încercați să vă petreceți timpul individual cu fiecare dintre ei. Timpul individual și de calitate cu copilul tău îți poate întări legătura, le creează stima de sine și îi permite să știe că sunt apreciați.

loading...

Add comment