Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
marar-conservat

Iată cum se păstrează proaspăt mărarul toată iarnă.Nu necesită înghețare și rămâne proaspăt luni de zile.

Vrei sa te bucuri de gustul delicios al mararului proaspat intreaga iarna? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm o rețetă simplă care te ajută să păstrezi proaspăt mărarul toată iarnă.Nu necesită înghețare și rămâne proaspăt luni de zile.Rețeta este foar simplă și la îndemâna oricui.

Aveți nevoie doar de borcane de sticlă, 10 legaturi mari de marar verde și apoximativ 500 gr de sare.

Începem prin a spăla bine mărarul și a-l curăța de tulpinile mai groase.Pune un strat de sare pe fundul unui borcan. Adauga deasupra un strat de marar verde fie dat prin tocător. Acopera-l apoi cu sare si adauga un nou strat de marar. Procedeaza in acest fel pana umpli tot borcanul. Este foarte important ca primul si ultimul strat din borcan sa fie de sare.Și tot așa procedezi cu fiecare borcan în parte.După care se sigilează bine borcanele și se pot păstra la frigider sau la un loc răcoros luni de zile.

Mărarul se folosește la multe feluri de mâncare.Mararul, ca si patrunjelul, este o planta aromatica extrem de apreciată în bucătărie.Mararul este o planta aromatica cu origini vechi, cultivarea ei datând din vremea româna.Mararul este originar din regiunile mediteraneene si est-europene. La fel ca si coriandru , planta necesita climate calde de vara, cu sol fertil, bine drenat pentru a putea sa infloreasca. Mararul contine numerosi compusi si derivati chimici care sunt cunoscuti pentru puterea lor antioxidanta si de prevenire a bolilor.Mǎrarul are proprietǎţi digestive, antispastice, antiinflamatorii şi diuretice.

Mărarul conține vitaminele A, C și din grupul B (B1, B2, B5, B6, B9) și minerale, precum calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu, fosfor, zinc și sodiu.  Poate puţini ştiu însă, dar mărarul calmează tusea, stimulează sistemul digestiv, îndepărtează durerea de cap şi diminuează crampele intestinale. El este totodată de mare folos și celor care vor să slăbească, având proprietăţi diuretice şi împiedicând retenţia de lichid în organism.  Fără îndoială, această plantă este bună și pentru sănătatea ta.

loading...

Add comment