Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Telefonul mobil și Wifi-ul afectează fertilitatea la bărbați

Dacă încercați să aveți copii de ceva timp și nu aveți prea mult succes, cauza ar putea fi internetul.Literalmente. Kumiko Nakata, cercetător din Japonia, a descoperit că undele electromagnetice de pe dispozitivele WiFi, cum ar fi telefoanele mobile și routerele de casă, pot afecta semnificativ calitatea spermei.Iată în continuare câteva lucruri interesante despre acest subiect.

30% din problemele de fertilitate provin de la bărbați.


Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 15% dintre cuplurile din lume au probleme când vine vorba de a avea copii. Și cel puțin o treime din problemele de fertilitate provin de la bărbați. Desigur, infertilitatea bărbaților ar putea fi cauzată de multe lucruri, cum ar fi un mediu rău, stres, o dietă săracă, genetică sau altele. Totuși, un lucru mic precum păstrarea unui telefon mobil în buzunarul de la pantaloni, poate fi o piedică în calea încercărilor de a avea un copil.

Experiment de expunere la WiFi.


Oamenii de știință japonezi au prelevat probe de la 51 de bărbați și le-au împărțit în 3 grupuri. De asemenea, au folosit un dispozitiv WiFi, replicând un telefon mobil .Un grup de eșantioane nu a obținut nicio expunere de la un router WiFi. Al doilea grup a fost expus, dar avea un scut de protecție WiFi. Iar cel de-al treilea grup a avut o expunere completă. Probele au fost plasate relativ aproape de dispozitivul WiFi, reproducând telefonul mobil în buzunarul pantalonilor, iar rezultatele au fost luate după diferite ore.

Calitatea spermei se deteriorează după doar 2 ore.


Descoperirile au fost un pic înspăimântătoare.În timp ce o persoană a fost sub influența unui semnal WiFi timp de 30 de minute nu a avut niciun efect, expunerea mai lungă a început să arate o diferență impresionantă. După doar 2 ore, mobilitatea spematozoizilor a fost de 53,3% în grupul care nu a fost expus, 44,9% in grupul care aveau scut de protectie si doar 26,4% in grupul expus. 24 ore mai târziu, rata spermatozoizilor morți pentru grupul expus a fost de 23,3%, comparativ cu 8,4% pentru probele neexpuse.

În lume, avem mai multe telefoane mobile decât oameni.

Statisticile spun că, în aceste zile, numărul de telefoane mobile active este mai mare decât populația reală a lumii , ceea ce înseamnă că destul de multe persoane au mai mult de un telefon, iar efectul său ar putea fi prea grav pentru a fi ignorat.

Dna Nakata a specificat că studiul a confirmat că undele electromagnetice de pe dispozitivele WiFi sunt sigure pentru oameni, în ceea ce privește bunăstarea și sănătatea. Poate că o soluție simplă precum păstrarea telefonului pe un birou în loc de buzunar va face diferența pentru unele familii.

loading...

Add comment