Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mamaliga-salveaza-viata

Chiar dacă pare greu de crezut, mămăliga îți poate salva viața într-o zi

Mămăliga are unele potențiale beneficii pentru sănătate de care nici nu știai. Este plin de carotenoizi și alți antioxidanți care vă ajută să vă protejați ochii și vă pot reduce riscul de apariție a anumitor boli.De-a lungul timpului, cercetătorii au demonstrat că mămăliga ar putea reduce riscul de cancer.Efectele sale pozitive sunt benefice cu precădere în caz de cancer de colon și hemoroizi.

Mămăliga are grijă de siluetă.Ea conține atât proteine, cât și fibre pentru a ajuta o persoană să se simtă plină. Fibrele sunt, de asemenea, recomandate pentru a menține funcționarea corectă a sistemului digestiv, pentru a hrăni bacteriile intestinale sănătoase și pentru a preveni constipația.Combinată cu diferite alimente, contribuie substanțial la susținerea imunității.

Mămăliga este un produs de nelipsit din gospodăriile românilor, obținut prin fierberea mălaiului.Mămăliga este bună fără cocoloașe. De aceea, când se prepară, după ce apa fierbe, se reduce intensitatea flăcării și se toarnă încet mălaiul, amestecând continuu cu telul. În felul acesta, veți preveni formarea cocoloașelor.Pe atât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariţia bolilor.Dar, este important de știut că doar adăugând mămăliga în alimentația ta zilnică nu este suficient pentru a-ți menține sănătatea.Pe lângă mămăligă trebuie să ai grijă la consumul de alcool, să eviți pe cât posibil consumul alimentelor grase, a pastelor făinoase și să faci mișcare constant.

Mămăliga este un preparat extrem de sănătos și are mai puține calorii decât pâinea.Studiile recente au scos în evidenţă faptul că media de viaţă a triburilor amerindiene care se hrăneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decât a altor comunităţi învecinate, cărora le lipsea din dietă acest aliment.

loading...

Add comment