Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Călătoriile cu prietenele sunt foarte benefice pentru sănătatea dumneavoastră, conform științei

Timpul petrecut cu prietenele tale este neprețuit. Te-ai întrebat vreodată cât de tare ar fi să mergeți împreună să vizitați o țară străină? Ar trebui să o faceți cu siguranță, deoarece nu numai că este distracția perfectă, dar este, de asemenea, o mare oportunitate de a vă îmbunătăți sănătatea. Prietenii și călătoriile fac un amestec excelent, care aduce minuni pentru bunăstarea ta.În continuare vom vorbi despre cum se întâmplă toate acestea.

De obicei definim prietenia prin sprijin, bucurie, fiabilitate și comunicare plăcută. Dar știința adaugă încă o definiție: sănătate bună. Studiile arată că prietenii ajută la reducerea stresului și a riscului de boli de inimă . Ei, de asemenea,reduc nivelurile hormonului de stres, cortizol, în timpul experiențelor negative . Este, de asemenea, bun pentru inima, deoarece cantitățile mari de cortizol cresc riscul de a dezvolta boli de inima.

Prietenia ne ajută să devenim mai buni și să tolerăm mai bine durerea . Cu cât este mai mare rețeaua socială a unei persoane, cu atât mai puțin suferă durere. Și toate acestea, inclusiv influența pozitivă a prietenilor asupra bunăstării , ne ajută să trăim mai mult .

Știința confirmă, de asemenea, că călătoriile au un efect pozitiv asupra sănătății. În afară de a avea un timp bun și o odihnă deosebită, în timpul călătoriei am îmbunătățit flexibilitatea cognitivă . Când ne implicăm în mediul local al unei alte țări, putem revigora mintea și devenim mai creativi . Planificarea unei excursii ne poate face mai fericiti, iar calatoria in sine poate contribui la satisfactia noastra cu viata.

Călătoriile ajută la rezolvarea depresiei . Avem șansa de a schimba mediul, de a ne relaxa și de a explora trăsături noi și interesante ale unei țări diferite. De asemenea, ne reface mintea și reduce stresul. Activitatea în timpul călătoriilor ne ajută să rămânem în formă bună și să evităm riscul bolilor de inimă .

Și dacă am combina prietenia și călătoria? Așa obținem toate beneficiile menționate mai sus și un efect dublu asupra sănătății noastre. În același timp, putem avea o experiență teribilă și valoroasă. Ajută la întărirea legăturii cu prietenii și la crearea amintirilor minunate . Aceste momente încep să conteze mai mult pe parcursul vieții noastre și ne permit să ne simțim mai pozitivi . Deci, călătoriile nu sunt numai bune pentru sănătatea ta, dar au și un efect pozitiv asupra legăturilor emoționale cu prietenii.

loading...

Add comment