Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
frunze-de-smochin

Nu le ignorați!Banalele frunze de smochin au beneficii nebănuite pentru sănătate

Când ne gândim la smochin, ne vin imediat în minte fructele cărnoase, dulci și delicioase, fructe care printre altele sunt și foarte bune pentru sănătate.Dacă smochinele sunt recunoscute pentru gustul delicios, frunzele de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile terapeutice.În medicina populară, frunzele de smochin sunt folosite în mod tradițional pentru capacitatea lor deosebită de a regla glicemia și nivelul trigliceridelor, o caracteristică care le face deosebit de interesante pentru cei cu probleme de greutate și diabet.

Atât fructele smochinului, cât și frunzele sale au fost folosite în medicina alternativă ca suplimente naturale pentru a calma constipația.Experții în medicină naturopată recomandă ceaiul din frunze de smochin pentru reglarea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Totodată, aceștia sunt de părere că ceaiul din frunze de smochin ajută la creșterea colesterolului bun din sânge, HDL.Frunzele din smochin conțin compuși recunoscuți pentru proprietățile antibacteriene.Frunza de smochin este bogată în zinc, un mineral care este foarte util pentru a ajuta la procesul de creştere a masei musculare.

Cum se prepară ceaiul din frunze de smochin?
Adaugati o lingurita de frunze de smochin uscate, tocate, intr-o cratita cu o cana de apa.Puneti cratita la incalzit și dupa ce apa a ajuns la fiert, fierbeti aproximativ 10-15 min.În cele din urmă, stinge flacăra, filtrează băutura și bea-o fierbinte sau caldă sau, alternativ, toarnă-o într-un termos, astfel încât să o poți bea în timpul zilei.Bea 1 până la 2 căni din acest ceai de plante pe zi.Atenţie! Dacă aveți diabet și luați insulină, consultați-vă medicul înainte de a lua decoct de frunze de smochin. Deoarece decoctul de smochine reduce glicemia, este posibil ca în urma aportului acestei băuturi, să fii nevoit să reduci cantitățile de insulină.

Frunzele uscate de smochin se pot folosi şi sub formă de pulbere: o linguriţă de pulbere se ţine sub limbă timp de 15-20 de minute şi apoi se înghite cu puţină apă.

Din cele mai vechi timpuri, ceaiul din frunze de smochin a fost folosit ca remediu natural pentru a promova starea de bine. În special, este considerat un supliment util pentru reducerea constipației, controlul zahărului din sânge și îmbunătățirea profilului lipidic.

loading...

Add comment