Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
7 alimente

7 alimente obișnuite care nu știai că pot fi letale pentru câinele tău! – Ține-le departe!

Câinii sunt membri de nădejde ai familiei și este important să le oferim grijă și atenție, inclusiv în ceea ce privește alimentația lor. Există anumite alimente obișnuite pe care le consumăm cu regularitate, dar care pot fi periculoase sau chiar letale pentru câinii noștri. Iată 7 astfel de alimente și de ce trebuie să le ții departe de prietenul tău necuvântător:

1.Avocado.
Avocado conține o substanță numită persin, care poate fi toxică pentru câini și alte animale de companie. Persinul poate provoca vărsături, diaree și probleme digestive severe. De asemenea, avocado este gras și poate cauza probleme pancreatice.

2.Ciocolata.
Ciocolata conține teobromină și cafeină, ambele substanțe potențial letale pentru câini. Aceste substanțe pot afecta sistemul nervos și inima câinelui, provocând simptome precum vărsături, diaree, tremurături și, în cazurile grave, chiar moartea.

3.Stafide și Struguri.
Stafidele și strugurii pot provoca insuficiență renală acută la câini, ceea ce poate fi fatală. Chiar cantități mici pot cauza probleme grave de sănătate, deci este important să evitați să le oferiți câinelui dumneavoastră.

4.Ceapa și Usturoiul.
Ceapa și usturoiul conțin substanțe chimice care pot distruge celulele roșii din sânge și pot provoca anemie la câini. În cantități mari, aceste alimente pot fi periculoase.

5.Pastă de Dinți și Gumă de Mestecat.
Multe dintre aceste produse conțin xilitol, un îndulcitor artificial care poate provoca creșteri bruște ale nivelului de insulină la câini. Aceasta poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge și, în cazurile severe, la leșin și convulsii.

6.Cofeina.
Cofeina se găsește în cafea, ceai și unele băuturi răcoritoare. Aceasta poate afecta sistemul nervos și cardiac al câinelui, provocând simptome precum agitație, bătăi neregulate ale inimii, vărsături și, în cazurile grave, poate duce la moartea câinelui.

Os de Pui Gătit.
Oasele pot părea o gustare naturală pentru câini, dar ele pot cauza vătămări grave. Oasele gătite se pot sparge în bucăți ascuțite care pot perfora tractul digestiv al câinelui sau pot provoca strangularea. În schimb, oferiți câinelui dumneavoastră oase speciale pentru animale de companie, care sunt mai sigure.

Este important să vă informați și să fiți conștienți de alimentele care pot fi periculoase pentru câinii voștri. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a consumat un aliment toxic, contactați imediat medicul veterinar. O intervenție rapidă poate face diferența între viață și moarte. În plus, asigurați-vă că păstrați alimentele periculoase în siguranță și departe de câinele dumneavoastră pentru a preveni accidentele.

loading...

Add comment