Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sfecla

Sfecla roșie, o legumă deosebit de benefică pentru sănătate, mai eficientă ca multe dintre medicamente

Sfecla roșie este tipul de legumă vibrantă și versatilă.Pe lângă faptul că aduce un strop de culoare în farfurie, sfecla este foarte hrănitoare și plină de vitamine esențiale, minerale și compuși din plante, dintre care multe au proprietăți medicinale.
Sfecla roșie a fost consumată încă din vremurile Romei antice – și pe bună dreptate.

Sfecla roșie poate ajuta persoanele cu insuficiență cardiacă și boli de inimă.Un studiu raportat în Circulation: Heart Failure a raportat că consumul unui pahar de suc de sfeclă roșie a îmbunătățit puterea musculară la pacienții cu insuficiență cardiacă.Nitrații din sfeclă de asemenea ajută la scăderea tensiunii arteriale dacă aveți hipertensiune arterială, conform mai multor cercetări asupra acestei legume puternice.În mai multe studii s-a demonstrat că sucul de sfeclă reduce atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.În plus, o dietă bogată în nitrați a fost, de asemenea, legată de îmbunătățirea funcției creierului. Deoarece nitrații lărgesc vasele de sânge, acest lucru permite un flux crescut de sânge către creier, ceea ce este benefic pentru funcția cognitivă.

Sfecla rosie poate reduce hipertensiunea arteriala.Un studiu a arătat că consumul unui singur pahar de suc de sfeclă ar putea reduce tensiunea arterială sistolica cu 4-5 mmHg semnificativ. Acest lucru face din sfeclă roșie un supliment eficient pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni cardiovasculare.

Sfecla roșie este una dintre cele mai bogate surse de glutamina, un aminoacid esențial pentru sănătatea și întreținerea intestinului nostru.Pe lângă sprijinirea funcției intestinale, ajută la susținerea mediului intestinal și a bacteriilor benefice care se află acolo.Sfecla roșie a fost clasată drept una dintre cele mai puternice 10 legume antioxidante. S-a dovedit că compușii betalaină, responsabili de culoarea roșie a rădăcinii, au capacități anti-oxidante și antiinflamatorii ridicate.Mai exact,ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor și pot fi de ajutor în lupta împotriva afecțiunilor legate de vârstă.

Sfecla roșie poate fi consumată sub forma de legumă, adăugată în diferite feluri de mâncare, în salate, humus sau chiar lângă cartofi prăjiți.Sau poate fi consumată sub formă de suc.Se curăță și se taie o sfeclă, se pune în blender sau storcător și se adăugă puțină apă,pentru a ajunge la textura unui suc.În sucul de sfeclă se poate adăuga măr, morcov, țelină sau ghimbir, după preferințele fiecăruia.Se bea câte un pahar pe zi și se păstrează la frigider.

Persoanele cu antecedente de pietre la rinichi care conțin oxalat ar trebui să evite consumul excesiv de alimente bogate în oxalat, cum ar fi sfecla roșie.De aceea, înainte de a consuma suc de sfeclă este indicat să cereți părerea medicului dvs.

loading...

Add comment