Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 semne importante că corpul tău este foarte stresat

Toată lumea se simte ocazional mai puțin bine.Dar dacă există ceva care te deranjează de ceva timp, ar trebui să-ți iei în serios sănătatea. Poate că este vorba despre stres. Mulți medici spun că pot provoca diferite boli.

1. Boli ale pielii.


Psoriazisul, acneea și alte boli ale pielii pot fi cauzate de stres. Oamenii de știință au efectuat cercetări în rândul studenților și au arătat o legătură directă între un nivel ridicat de stres psihologic și probleme de piele. Un experiment cu șoareci a dat același rezultat. Animalele care au fost expuse la doze mari de stres au fost mai sensibile la infecțiile cutanate.

2. Schimbarea greutății.


S-ar putea să fi într-o situație în care nu ați putea stabiliza greutatea dvs. cu diete sau exerciții fizice.Unele experiențe foarte intense vă pot face să câștigați kilograme în plus. După cum se dovedește, situațiile frecvente de stres cresc producția de hormon cortizol . Stabilizează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și susține nivelurile necesare de zahăr din sânge. Dacă o persoană are prea mult din hormon, persoana va mânca mai mult, organismul va produce mai puțin testosteron, iar organismul va arde mai puține calorii. Și asta te va face să câștigi greutate .

 

3. Răceli frecvente.


După cum am spus mai înainte, stresul determină producerea de cortizol, care poate suprima inflamația. Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de stres cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce duce la o inflamație mai gravă. Corpul are apoi un risc mai mare de a se răci .Nu dați vina pe vremea rece, deoarece este doar un declanșator al unui corp cu un sistem imunitar slăbit. Dacă vă îmbolnăviți adesea, gândiți-vă la ceva care vă îngrijorează foarte mult în viața voastră și încercați să o eliminați.

4. Tulburări gastro-intestinale.


Există dovezi științifice că stresul poate avea un efect negativ asupra tractului gastro-intestinal. Uneori, medicamentele pentru distensie abdominală și stomac nu vă ajută. În acest caz, o vizită la un psiholog poate fi foarte utilă. Un medic va determina cauzele anxietății dvs. și va încerca să vă ajute.

5. Dificultăți cu concentrarea.


Persoanele care au fost supuse unui stres de mult timp le este greu să se concentreze asupra sarcinilor. Dacă observați că ați devenit mai puțin concentrat decât de obicei, poate că este timpul să încetini puțin și să vă odihniți. Acest lucru se datorează tensiunii nervoase .

6. Căderea părului.


Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca stresul te poate face partial sau chiar complet chel . Dacă ați observat că aveți mai puțin păr decât înainte și vitamine diferite nu fac niciun efect pozitiv, stresul poate fi un motiv . Așa că nu mai fi nervos dacă vrei să-ți păstrezi părul frumos.

7. Dureri de cap.


Durerile de cap pot fi cauzate de mai multe motive: osteochondroza, poziția greșită în timpul somnului, scăderea tensiunii arteriale, sinuzita, sarcina și multe altele. Dar, uneori, durerile de cap sunt cauzate de stresul emoțional pe care îl aveți la locul de muncă sau acasă.Luarea de pastile poate ajuta cu o durere de cap . Dar dacă nu excludeți situații stresante din viața voastră, durerea de cap se va întoarce din nou și din nou.

8. Libido scăzut.


O persoană drastică emoțional, cineva care este adesea expus la stres, are, de obicei, un libido destul de scăzut. Oamenii de știință au realizat un studiu și au ajuns la o astfel de concluzie. Deci, dacă nu ați făcut sex cu partenerul dvs. pentru o lungă perioadă de timp, nu vă fie supărat sau îngrijorat, deoarece acest lucru nu va ajuta situația. Dacă motivul este într-adevăr stres , va face lucrurile să se înrăutățească. Un lucru minunat ar fi să mergem în vacanță împreună.

9. Probleme cu somnul.


Situațiile stresante pot fi un motiv pentru probleme grave legate de somn. S-ar putea să aveți insomnie dacă ați fost suprasolicitat de mult timp. Aceasta este o situație foarte dificilă deoarece o persoană nu poate să muncească în mod normal și să se bucure de viață fără un somn bun. Atunci când pastilele de dormit nu mai funcționează, este timpul să fii atent și poate să vezi un doctor. Este foarte important să găsiți motivul problemelor de somn și să îl eliminați cât mai repede posibil.

10. Bolile cardiovasculare.


Inimile noastre trebuie să treacă prin multe în timpul vieții noastre, atât prin lucruri bune, cât și rele. Stresul are o influență nefavorabilă asupra inimii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca stresul cronic este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare. Astfel de circumstanțe precum munca grea sau, invers, lipsa muncii, trăirea în sărăcie și problemele din familie fac doar situația să se înrăutățească.

loading...

Add comment