Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
stafide

Stafidele, pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase.Ele pot lupta cu colesterolul rău, reduc tensiunea arterială și mențin inima sănătoasă.

Pe lângă gustul lor plăcut, stafidele au o mulțime de nutrienți care pot fi foarte benefici pentru sănătate.Alături de fier, stafidele conțin, de asemenea, cupru și alte vitamine necesare pentru a produce globule roșii și pentru a transporta oxigen în diferite părți ale corpului. Un studiu sugerează că consumul de stafide poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge.

Complet naturale, stafidele reprezintă un plus sănătos pentru dieta ta.Ele pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și a unei inimi sănătoase. Acest lucru, la rândul său, vă poate reduce riscul de a dezvolta boli cronice și chiar vă poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală.De asemenea, atunci când consumi stafide în fiecare zi, observi o îmbunătățire a nivelului de colesterol. Promovează colesterolul bun și ajută la combaterea problemelor cardiovasculare.

Stafidele sunt utile și pentru ameliorarea durerii cauzate de probleme inflamatorii precum artrita și guta. Acest lucru se datorează prezenței antioxidanților și polifenolilor.

Să mănânci câteva stafide în fiecare zi este benefic pentru stomac. Stafidele contin fibre care incep sa se umfle in prezenta apei. Acestea dau un efect laxativ stomacului și ajută la ameliorarea constipației.De asemenea, aportul zilnic de stafide menține mișcarea intestinală regulată, iar fibrele ajută la menținerea toxinelor și a deșeurilor în afara sistemului.

Stafidele conțin antioxidanți esențiali care contribuie la sănătatea ochilor. Conțin polifenoli care previn deteriorarea radicalilor liberi. Nu numai asta, dar stafidele conțin și vitamina A, care ajută la îmbunătățirea vederii.

Deși nu s-au făcut multe cercetări cu privire la modul în care stafidele ajută la stres și alte probleme legate de sănătatea mintală, au existat câteva constatări pozitive. Se crede că induce somnul, vă relaxează corpul și vă menține calm.Iar atunci când aveți poftă de ceva dulce, stafidele pot fi gustarea perfectă și o alternativă excelentă la ciocolată și bomboane datorită gustului lor dulce.Consumul zilnic de stafide ar trebui să fie în jur de 30-40 de grame, adică aproximativ 8-10 stafide pe zi.Consumul de prea multe stafide poate fi rău pentru sănătatea digestivă, deoarece pot împiedica absorbția altor nutrienți. Sunt, de asemenea, bogate în zahăr și calorii și, prin urmare, prea multe stafide în fiecare zi pot duce la creșterea în greutate.

loading...

Add comment