Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
test-simplu

Un test simplu care durează doar 30 de secunde poate arăta cât de sănătoasă este inima ta

Inima este unul dintre cele mai esențiale organe ale corpului. Inima este sala mașinilor corpului, responsabilă pentru pomparea sângelui care susține viața printr-o rețea de vase.Menținerea inimii în stare bună de funcționare este vitală pentru a menține o viață sănătoasă, dar poate fi dificil să știi ce se întâmplă acolo.Pentru a vă ajuta să vă faceți o idee despre ce se întâmplă cu inima dvs., în continuare vom prezenta un truc simplu care durează doar 30 de secunde.

Pentru a realiza acest test simplu, vom avea nevoie de un castron mai mare sau un lighean suficient de mare pentru a vă scufunda complet ambele mâini în apă.Apa trebuie să fie foarte rece, așa că va trebui să adăugați un pumn de cuburi de gheață.Pune-ți ambele mâini complet sub apă și țineți exact 30 de secunde.Atunci când timpul a expirat, scoate-ți mâinile din apă și uitați-vă bine la ele câteva secunde.Dacă degetele au devenit roșii, înseamnă că este o veste bună.Acest rezultat indică faptul că probabil nu aveți probleme legate de oxigenarea sângelui și indică faptul că inima și circulația sângelui sunt ambele sănătoase.

Dacă, în schimb, vârfurile degetelor tale par palide sau au o culoare albăstruie, acest lucru poate sugera probleme de circulație a sângelui.Acest scenariu apare atunci când celulele roșii din sânge au un nivel scăzut de oxigen.Puteți să vă încălziți degetele sau să le masați pentru a crește circulația sângelui pentru a le ajuta să revină la normal.Dacă în urma expunerii la frig a degetelor lasă corpul cu decolorare albăstruie, precum și simptome, inclusiv dificultăți de aer, dureri de cap, dureri în piept, transpirații, amorțeli sau amețeli, atunci se recomandă să primiți atenție de urgență.

Inima nu este capabilă să regenereze mușchiul cardiac după un atac de cord și mușchiul cardiac pierdut este înlocuit cu țesut cicatricial. Țesutul cicatricial nu contribuie la forța contractilă cardiacă și mușchiul cardiac viabil rămas este astfel supus unei sarcini hemodinamice mai mari.De aceea este foarte important să aveți cât mai multă grijă de inimă.Puteți face schimbări în stilul de viață pentru a reduce riscul de a dezvolta alte probleme de sănătate, cum ar fi un atac de cord.O dietă sănătoasă pentru inimă este un tipar de alimente pe care le consumi în zile, săptămâni și luni. Activitatea fizică regulată reduce riscul de a avea un atac de cord sau de a dezvolta boli de inimă. Renunțarea la fumat reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral aproape imediat.

loading...

Add comment