Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
stir

Știrul, buruiana mai puțin cunoscută, care crește pe toate drumurile și se spune că poate opri dezvoltarea tumorilor.

Știrul este folosit pentru a trata bronsitele, greata, flatulenta, anorexie, boli de sange, senzatie de arsura, leucoree și lepră. Investigațiile fitochimice dovedesc importanța acesteia ca plantă medicinală valoroasă.Știrul este o plantă cu efecte alelopatice binecunoscute în lumea medicinei tradiționale.

Această plantă are diverse efecte terapeutice, cum ar fi proprietăți anticancerigene, datorită unor substanțe biochimice specifice, cum ar fi squalenul și compușii fenolici, care implică și interacțiunea alelopatică.Posedă proprietăți analgezice și antipiretice și este utilizat pentru tratamentul durerii și febrei ca medicină tradițională.

Știrul este o buruiana mai puțin cunoscută, dar care crește în mai aproape toate zonele României.Foarte bogat în fier, este și o sursă bună de vitamine A și C.Fierul este necesar pentru producerea globulelor roșii și este, de asemenea, necesar pentru metabolismul celular.Culegeți beneficiile maxime ale acestui puternic pumn de fier pe care îl oferă frunzele de știr prin adăugarea unei surse de vitamina C, deoarece facilitează absorbția maximă a fierului în sânge.De asemenea, sunt pline de antioxidanți polifenolici flavonoizi precum beta-carotenul, zeaxantina și luteina, care oferă un strat protector împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Vitamina A prezentă aici este, de asemenea, necesară pentru o piele sănătoasă și o vedere corectă. În unele locuri ale lumii, știrul este consumată și ca legumă.Conținutul său de proteine și compoziția de aminoacizi sunt undeva între cele ale cerealelor și fasolei.

De la știr se pot consuma atât frunzele, cât și semințele uscate sub diferite forme.Se aseamănă la gust cu spanacul și se poate găti în același mod.Gustul lui poate fi însă puțin mai înecăcios.Aveți totuși grijă și evitați să mâncați prea mult știrul din câmpurile agricole. Frunzele (precum cele de spanac, măcriș și multe alte verdețuri) conțin și acid oxalic, care poate fi otrăvitor pentru animale sau pentru oameni cu probleme renale, consumat în cantități mari.

Informațiile de pe acest site au doar scop educațional și nu sunt destinate să înlocuiască tratamentul medical de către un profesionist din domeniul sănătății. Din cauza nevoilor individuale unice, cititorul ar trebui să-și consulte medicul pentru a determina dacă informațiile sunt adecvate pentru situația cititorului.Pentru persoanele cu intoleranță la proteina lisinurică, consumul de știr poate provoca diaree și dureri de stomac ca efect advers.

loading...

Add comment