Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Simptomele care ți-ar putea salva viața. Semnele care apar înaintea unui accident vascular cerebral.

Anual, 60.000 de români suferă un accident vascular cerebral. 80% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice.

Dacă îţi slăbeşte forţa în unul dintre membre, ai furnicături sau amorţeli, sau tulburări de vorbire, poţi fi vicima unui accident vascular cerebral.În general, acestea sunt precedate de un atac ischemic tranzitoriu (AIT), adică de un accident vascular cerebral de avertizare. Acesta prezintă simptome similare unui accident vascular cerebral, durează de obicei mai puţin de cinci minute şi nu răneşte creierul.

Atac ischemic tranzitoriu, cu şapte zile înainte de accidentul vascular cerebral.
Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică a Academiei Americane de Neurologie. Au fost examinate 2.416 persoane.

Dintre acestea, 549 de persoane au trecut printr-un atac ischemic tranzitoriu în ultimele şapte zile înainte de accidentul vascular cerebral: 17% au avut loc în ziua accidentului vascular cerebral, 9% în ziua precedentă şi 43% la un moment dat în timpul celor şapte zile.

Cât de urgent trebuie evaluaţi pacienţii în urma unui AIT
Experţii ştiu deja că AIT sunt un precursor al unui accident vascular cerebral. Noutatea studiului arată că momentul unui AIT este crucial pentru că trebuie iniţiate cele mai eficiente tratamente pentru a preveni un atac major, scrie Mediafax.

”Ceea ce nu am reuşit să stabilim este cât de urgent trebuie evaluaţi pacienţii în urma unui AIT pentru a primi cel mai eficient tratament preventiv.” a spus autorul studiului Peter Rothwell, de la Departamentul de Neurologie Clinică de la Radcliffe Infirmary din Oxford, Anglia.

loading...

Add comment