Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
exercitii-pentru-spate

Cele mai eficiente și simple exerciții pentru a scăpa de durerea de spate

Mulți dintre noi au tendința atunci când se confruntă cu dureri de spate să stea în pat și să se odihnească, ceea ce este total greșit, deoarece repausul la pat nu este recomandat.Dacă durerea nu este prea severă,mișcarea este esențială, să mergeți la plimbări scurte și să faceți orice alte activități fizice pe care doriți să le faceți.Este deosebit de important să încercați să vă întindeți partea inferioară a spatelui, deoarece acolo este posibil să vă ciupiți nervul sciatic.

Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de durerile de spate și de a le împiedica să revină.Mai multe studii au concluzionat de asemenea, că atunci când persoanele care suferă de dureri de spate încep un program regulat de exerciții, inclusiv exerciții de rezistență sau antrenament de forță, este mai probabil să aibă mai puține dureri și să se poată întoarce la muncă și să fie din nou activi.

Un exercițiu foarte popular și eficient sună cam așa:
Întinde-te pe spate cu ambii genunchi îndoiți și cu picioarele pe pământ.Ridică un picior și încrucișează-l chiar deasupra genunchiului.Țineți coapsa piciorului cu piciorul pe pământ și trageți până la piept până când puteți simți întinderea feselor.Țineți apăsat timp de 10 până la 30 de secunde.Repetați pe partea opusă.

Un alt exercițiu eficient care ajută la relaxarea și desensibilizarea nervului sciatic este cel care se poate realiza din poziția șezut pe scaun.
Așezați-vă drept pe un scaun și îndreptați un genunchi în timp ce țineți celălalt picior plat pe podea.Îndoiți încet glezna, astfel încât degetele de la picioare să fie îndreptate spre tine.Continuați să îndoiți glezna înainte și înapoi, îndreptând degetele de la picioare departe de tine și apoi spre tine.După cum este tolerat, pentru a pune mai multă tensiune pe nervul sciatic, încercați aceeași glisare nervoasă cu capul aplecat înainte, aducând bărbia spre piept.Pompați-vă glezna în sus și în jos de 15 până la 20 de ori și apoi repetați exercițiul cu celălalt picior.

O simplă flexie a spatelui din poziția culcat poate ajuta la creșterea mobilității coloanei vertebrale, la întărirea musculaturii abdominale și la ameliorarea constrângerii mușchilor spinali și abdominali.
Trageți ușor genunchii spre piept cu ambele mâini până când se simte o întindere confortabilă în mijlocul și partea inferioară a spatelui.Țineți apăsat timp de 5 până la 10 secunde și reveniți la poziția inițială.Încercați să finalizați 4 până la 6 repetări ale acestui exercițiu.

Întinderile blânde care vizează partea inferioară a spatelui și șoldurile pot ajuta la reducerea durerii de sciatică, precum și la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare. Încercați aceste întinderi atunci când durerea de spate începe să se accentueze.

loading...

Add comment