Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Motive uimitoare pentru care mierea este una dintre cele mai sănătoase alimente benefice în lume

Mierea a făcut obiectul a numeroase cercetări care au în vedere beneficiile pe care le are aceasta asupra sănătății. Mierea este lichidul comestibil dulce produs de albine, care este în același timp ambalat cu o cantitate incredibilă de vitamine și minerale. Dacă este consumat zilnic și în mod consecvent, mierea va duce la schimbări semnificative și mai sănătoase ale corpului.

O lingura de miere conține aproximativ 64 de calorii. Mierea are zero colesterol și zero grasimi. Prin urmare, își dedică capacitatea de a produce energie din cantitatea sa bogată de carbohidrați. Mierea naturală deține 80% carbohidrați, 18% apă și 2% vitamine și minerale. Pentru fiecare lingură de miere sunt 17 grame de carbohidrați.

Carbohidrații sunt principala sursă de energie în miere. Energia este folosită pentru a alimenta mușchii și pentru a menține funcționarea sistemului nervos central. Cantitatea de carbohidrați este importantă pentru a preveni utilizarea proteinelor ca energie.

Mierea este, de asemenea, o sursă de vitamina C, un antioxidant natural care luptă împotriva radicalilor liberi nocivi care vizează și dăunează celulele din organism. Vitamina C dezvoltă rezistența organismului împotriva agenților infecțioși. Acesta este motivul pentru care mierea este folosită de mulți pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Beneficiile mierii pentru sănătatea noastră

1. Tratarea arsurilor și rănilor cutanate
Cu mult înainte de existența penicilinei, mierea a fost tratamentul natural și foarte sigur pentru răni și infecții ale pielii. Studiile au constatat că mierea are proprietăți puternice anti-fungice, anti-bacteriene și antioxidante foarte eficiente. Cercetările au arătat că mierea este eficientă în tratarea arsurilor și rănilor pielii până la 99%. Peroxidul de hidrogen pe care mierea îl eliberează atunci când este supus procesului enzimatic este explicația științifică din spatele capacității sale antiseptice.

2. Tratamentul tusei
Studiile au arătat că conținutul de dextrometorfan al mierii face ca acesta să fie un tratament operativ pentru tuse. De fapt, Organizația Mondială a Sănătății a inclus-o ca una dintre proprietățile care protejează gâtul de iritații și infecții. Miere ameliorează tusea și calmează tractul respirator superior pentru a evita infecțiile.

3. Îmbunătățește starea scalpului
Dacă aveți mâncărimi în scalp și mătreață, mierea este un tratament foarte eficient pentru asta. Mâncărimea și matreata sunt cauzate de o afecțiune a scalpului numită dermatită seboreică. S-a dovedit că aplicarea mierei în scalp poate elimina această afecțiune. Pacienții au atestat că, după câteva săptămâni de utilizare a mierei, mâncărimea și mătreața au dispărut, iar calitatea părului a fost îmbunătățită. Căderea părului este împiedicată și părul devine mai strălucitor și ușor de gestionat.

4. Opreste alergiile
Mierea are efecte pozitive pe termen lung în evitarea alergiilor. Acest lucru se datorează faptului că mierea conține cantități mici de alergeni care, atunci când sunt digerate, vor determina rezistența organismului împotriva ei. Acest lucru va face ca sistemul imunitar să fie rezistent la alergii, creând astfel imunitate împotriva acestuia. Este de mare ajutor să luați cel puțin o lingură de miere zilnic pentru a stimula imunitatea. Observarea acestui obicei zilnic va duce la reducerea consumului de antihistamine cu 50% și cu 70% mai puține șanse de simptome de alergie.

5. Ajută memoria
Consumul de miere se dovedește a avea efecte de stimulare a memoriei,mulți experți în sănătate susțin această idee. Au fost efectuate studii care implicau femei la vărsta menopauzei. Aceste femei consumă miere zilnic și s-a dovedit că își amintesc mult mai bine îmtâmplările după luni de consum de miere.

6. Creșterea numărului de celule albe din sânge
Acest lucru este foarte benefic pentru cei care sunt supuși chimioterapiei. Chimioterapia scade numărul de celule albe din sânge în măsura în care pacientul poate suferi de neutropenie. Consumul de miere de cel puțin două linguri pe zi în timp ce se efectuează tratamente de chimioterapie va menține numărul de celule albe din sânge normale.

loading...

Add comment