Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
patlagina

Planta de aur ce se găsește pe marginea drumul și poate trata o varietate de boli.

Pătlagina este planta de aur care se găsește peste tot, de la parcări până la locuri de joacă.Această plantă este folosită de secole în medicina tradițională.Pătlagina, cunoscută este originară din Europa și din anumite părți ale Asiei. Această plantă perenă produce flori verzui și are frunze mari, de formă ovală, care pot fi consumate crude sau chiar gătite, în ciuda faptului că este considerată doar o buruiană.

Pătlagina conține câțiva compuși activi precum flavonoide, polizaharide, terpenoide, lipide, glicozide iridoide și derivați ai acidului cafeic și este utilizat în tratamentul diferitelor boli precum constipație, tuse, răni, infecții, febră, sângerări și inflamații.Buruiana de pătlagină poate reduce inflamația, accelera vindecarea rănilor și poate sprijini sănătatea digestivă.Este cunoscut a fi un remediu util și pentru dermatite sau mușcături de insecte.Frunzele învinețite sau zdrobite se aplică local pentru a trata mușcăturile și înțepăturile de insecte, eczeme și răni sau tăieturi mici.

Semințele acestei plante au proprietăți laxative datorită prezenței polizaharidelor în ea. Polizaharidele sunt de natură hidrofilă. Semințele absorb apa și măresc volumul scaunului, stimulează peristaltismul și facilitează mișcările intestinale.Semințele sunt, de asemenea, utile în tratamentul viermilor paraziți.Semințele sunt, de asemenea, folosite în scopuri de gătit.În unele țări sunt măcinate într-o pulbere și adăugate în făină.

Frunzele pot fi transformate într-un ceai sau tinctură, iar acest lucru se spune că ajută la indigestie, arsuri la stomac și ulcere atunci când sunt luate intern.Pătlagina are efecte antiinflamatorii și proprietăți de vindecare a țesuturilor.Se bea câte o cană pe zi, formată din 1/2 lingurita de frunze uscate de patlagina inmuiate intr-o cana cu apa.

Suplimentele cu buruieni de pătlagină sunt disponibile sub formă de capsule, tincturi și ceaiuri. Puteți folosi frunze proaspete de pătlagină la gătit sau le puteți infuza în diverse produse naturale de îngrijire a pielii.Pentru utilizare locală, încercați să uscați frunzele și să le infuzați în uleiul ales, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, floarea soarelui, măsline sau migdale.Iarba de pătlagină uscată poate fi adăugată și la produsele naturale de îngrijire a pielii, inclusiv balsamurile de buze, loțiunile și unguentele.Dacă recoltați iarbă de pătlagină din curte, încercați să evitați plantele care au fost tratate cu pesticide.

Aveți totuși grijă dacă apar unele efecte adverse după ce utilizați planta, este necesar să cereți părerea medicului dvs.

loading...

Add comment