Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
analize-de-sange

Câteva analize simple de rutină, dar care pot depista din timp boli foarte grave

Testele regulate de sânge sunt una dintre cele mai importante modalități de a ține evidența sănătații generale.Testele regulate pot duce la aflarea a multor lucruri despre starea generală a vieții.Unele teste de sânge pot ajuta medicul să determine modul în care funcționează diferite organe din corpul dumneavoastră.Sunt diferite organe care indică semne vizibile în testele de sânge cum că ar fi prezentă o boală sau anumite afecțiuni.Pe lângă testele de rutină din sânge, sunt și diferiți markeri care pot fi vizibili în sânge și pot indica boli precum diabet, cancer, boli de inimă sau anemii.

Colesterolul din sânge.
Colesterolul și alte grăsimi sunt transportate în fluxul sanguin sub formă de particule sferice, numite lipoproteine. Cele 2 lipoproteine ​​cele mai cunoscute sunt lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) sau colesterolul „rău” și lipoproteinele cu densitate mare (HDL) sau colesterolul „bun”.Persoanele cu valori crescute ale colesterolului dintr-o probă de sânge au un risc mai mare de boli cardiovasculare (CVD), decât cei cu colesterol în intervalul normal. Persoanele cu valori crescute ale colesterolului dintr-o probă de sânge au un risc mai mare de boli cardiovasculare (CVD), decât cei cu colesterol în intervalul normal.

Nivelul enzimelor.
Enzimele sunt proteine care ajută organismul să realizeze anumite procese chimice, cum ar fi descompunerea alimentelor și coagularea sângelui. Sunt folosite în întregul corp pentru multe funcții vitale.Nivelurile anormale ale enzimelor pot indica multe afecțiuni.CK- este o enzimă localizată în principal în creier, inimă și mușchi scheletici. Când se produce leziuni musculare, CK se infiltrează în sânge în cantități tot mai mari.CK-MB- este o enzimă care se găsește în inimă.Valorile ei pot fi crescute după un atac de cord sau alte leziuni cardiace.Troponina- o enzimă cardiacă care se poate scurge în sânge și rezultă din leziuni cardiace.

Hormonul dehidroepiandrosteron (DHEA).
Acest hormon provine din glandele suprarenale. Acest test măsoară dacă este prea mare sau prea scăzut.Nivelurile scăzute pot fi cauzate de boala Addison,disfuncție suprarenală sau hipopituitarism.Iar nivelurile ridicate la bărbați sau femei pot rezulta din hiperplazia suprarenală congenitală, tumoare benignă sau malignă pe glanda suprarenală, sindromul ovarelor polichistice sau tumora ovariana.

Proteina C reactivă sau CRP.
Această proteină este produsă de ficat atunci când țesuturile din organism sunt inflamate. Nivelurile ridicate de CRP indică inflamație dintr-o varietate de cauze, cum ar fi infecție bacteriană sau virală, boli autoimune, inflamație legată de diabet sau boli de inimă.

Testul peptidei natriuretice ale creierului (BNP).
În ciuda numelui, nivelurile de BNP sunt verificate în principal pentru că se referă la funcția inimii,nu la funcția creierului.Nivelurile BNP cresc atunci când inima unei persoane nu poate pompa sânge atât de eficient pe cât ar trebui, o problemă cunoscută sub numele de „insuficiență cardiacă”.Aceasta este o afecțiune cronică frecventă în rândul adulților în vârstă, care se poate agrava ocazional.

Testele de sânge regulate pot detecta precoce semnele de avertizare ale aproape oricărei boli. Multe afecțiuni ale inimii, plămânilor și rinichilor pot fi diagnosticate folosind teste de sânge.Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă doriți să faceți anumite teste și este indicat să le faceți mai des decât o dată pe an.

loading...

Add comment