Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Știința explică de ce oamenii recunoscători trăiesc mai mult.

Cercetările științifice în jurul recunoștinței și sănătății au dus la o multitudine de descoperiri promițătoare. Printre numeroasele descoperiri semnificative din acest domeniu de studiu, UC Davis Health raportează următoarele: A fi recunoscător este legat de scăderea măsurilor de stres și depresie.Mai mult, practicarea recunoștinței poate încetini efectele neurodegenerării. Practicile de recunoștință duc la scăderea inflamației și scăderea tensiunii arteriale.

Devine din ce în ce mai evident că practicarea recunoștinței are o multitudine de beneficii.Cu efectele extraordinare ale recunoștinței fiind demonstrate în mod constant, tot mai mulți oameni devin interesați de acest subiect.Mulți oameni învață să-și exprime recunoștința de la o vârstă fragedă. Dar nu atât de mulți oameni învață de ce este atât de important să o facă. Nici mulți oameni nu înțeleg în întregime cum arată să exerseze recunoștința în viața lor de zi cu zi.A fi recunoscător vă poate crește calitatea vieții și vă poate ajuta să trăiți mai mult în următoarele moduri:

Crește nivelul de fericire.Cercetătorii au descoperit că persoanele recunoscătoare care se confruntă cu dificultăți financiare au avut simptome depresive semnificativ mai puține decât persoanele nerecunoscătoare.

Sănătate fizică mai bună.Autorii unui studiu au descoperit că recunoștința a îmbunătățit sănătatea mintală a participanților, participarea la activități sănătoase și disponibilitatea de a obține asistență medicală pentru probleme de sănătate. Datele lor au demonstrat că recunoștința a fost „puternic” legată de o mai mică creștere a cancerului, mai puțină suferință și mai multe emoții pozitive. În plus, autorii acestui articol publicat în Journal of Clinical Psychology raportează că recunoștința poate întări sistemul imunitar.

Un somn mai bun.Cercetătorii au descoperit că recunoștința s-a conectat pozitiv cu un somn mai bun și calitativ.

Relații mai puternice.Rezultatele au arătat că „recunoștința este importantă pentru formarea și menținerea celor mai importante relații din viața noastră.

Recunoștința îmbunătățește răbdarea.Cercetările din jurul acestui subiect au arătat că persoanele care practică recunoștința sunt mai puțin susceptibile de a fi ușor provocate. Rezultatele demonstrează că persoanele care practică recunoștința au niveluri mai ridicate de empatie pentru ceilalți, sugerând că au și mai multă răbdare.

Sunt o mulțime de practici care vă pot ajuta să vă dezvoltați mai multă recunoștință, iar prin acestea sunt: meditația, spuneți mulțumesc oamenilor mai des, acordați atenție lucrurilor pe care le spuneți, fii recunoscător pentru oamenii din jurul tău, nu pentru lucruri, practicați spiritualitatea și rugăciunile de recunoștință.În concluzie, dezvoltarea și practicarea recunoștinței pare să aibă o varietate de beneficii pentru sănătate și vindecare.Nu se poate nega că practicarea recunoștinței este benefică pentru toată lumea. Puterea pozitivității, recunoașterii și recunoștinței sunt lucruri cu adevărat magice și care schimbă viața. Și cel mai important, meriți să trăiești o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai fericită.

loading...

Add comment