Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pancreasul, organul vital de care trebuie să avem mare grijă – 8 semne ale unui pancreas bolnav

Pancreasul este un organ vital de care trebuie să avem mare grijă. El este situat în abdomen, ascuns în spatele stomacului.Pancreasul are roluri duale; este un organ al sistemului digestiv și al sistemului hormonal (endocrin). Odată ce mâncarea a fost mulsată și digerată parțial de stomac, aceasta este împinsă în duoden (prima parte a intestinului subțire). Pancreasul adaugă propriile sucuri digestive și enzime la alimente, printr-o conductă mică atașată la duoden.Pancreasul produce de asemenea insulina hormonală, care ajută la controlul cantității de zahăr din sânge. Acesta este rolul pancreasului endocrin.Iată câteva semne ale unui pancreas bolnav.

1. Pielea și ochii tăi devin galbeni.


Icterul este rezultatul unei acumulări de bilirubină, sau bilă, în sângele vostru. Alte simptome asociate cu icterul sunt urină colorată și scaun de culoare argintie.

2. Scaune dureroase.


Pancreasul joacă un rol important în digerarea grăsimilor.Dacă enzimele biliar și pancreatic nu își fac drumul spre intestine din cauza blocajului – să zicem, o grăsime nedigerată de tumori va ridica conținutul de grăsime al scaunului, determinând-o să pară gras.

3. Dureri de spate sau stomac.


Pancreasul se afla adanc in abdomen, astfel incat, uneori, exista o iritare a nervilor din jurul coloanei vertebrale.De cele mai multe ori, aceasta nu va fi o durere alarmantă.

4. Pierdere rapidă și inexplicabilă în greutate.


Poate duce la pierderea rapidă în greutate din cauza defalcării atât a țesutului adipos cât și a mușchilor scheletici.Chiar dacă mâncați non-stop, nu veți reuși niciodată să câștigați sau să mențineți greutatea.Nu absorbi grăsimile și proteinele așa cum ați proceda în mod normal și astfel, chiar dacă mâncați bine, nu absorbiți neapărat toate caloriile pe care le consumați.

5. Greață și vărsături.


Pancreasul se afla in apropierea stomacului si a duodenului, care este prima parte a intestinului subtire.O masă mare ar putea să-l împingă, ceea ce poate afecta modul în care alimentele părăsesc stomacul și intră în tractul gastrointestinal. Deci, stomacul dumneavoastră nu poate să se golească așa cum se întâmplă normal.

6. Dureri de picioare.


Dacă unul dintre picioare este umflat și în durere, acesta poate fi un semn al trombozei venoase profunde (DVT) , care este un cheag de sânge care se formează într-o venă care este adânc în corpul dumneavoastră, de obicei în picior.Acest lucru devine deosebit de periculos dacă un cheag de sânge se rupe și se duce la plămâni.

7. Un diagnostic de diabet.


Deși se întâmplă în cazuri rare, pancreasul bolnav poate provoca diabet. Unii pacienți ar putea fi fără simptome, dar modificările nivelului zahărului din sânge sunt detectabile prin teste de sânge.

8. Balonarea.

loading...

Add comment