Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
emil-hurezeanu

Ambasadorul României în Austria spune că dupa 32 de ani de la Revoluție,în cărțile de istorie nu apare scris nici măcar 20 de rânduri despre acest lucru

Emil Hurezeanu este cunoscut în România datorită contribuției sale la producțiile de radio și televiziune, precum și prin tipărirea sa în cărți și articole.Astăzi, el este ambasadorul României în Austria.Înainte de ocupa această funcție, el a fost ambasadorul țării noastre în Berlin.El își folosește experiența și capacitatea intelectualului său de a analiza momentul politic pentru a promova integrarea europeană a României.

Emil Hurezeanu a fost printre principalii protagoniști ai României pre-revoluție și postrevoluție.Revoluția română, din decembrie 1989, a adus în mod violent încetarea a 42 de ani de guvernare comunistă în România.Pe vremea aceea, au mai avut loc revoluții în mai multe țări din Europa, însă niciuna dintre acestea nu a răsturnat violent un guvern și l-a executat pe liderul acestuia,cum a făcut România.

În urmă cu 32 de ani,în ziua de Crăciun,Nicolae Ceaușescu a fost executat de un pluton de execuție în urma unui proces sumar.Această bătălie cu sânge rece a dus la prăbușirea remarcabilă a unuia dintre cele mai represive regimuri comuniste din Europa.Pentru românii care l-au provocat, a fost un moment care le-a definit viața.

În Securitate, România avea una dintre cele mai mari și mai de temut forțe de poliție secretă din Blocul de Est, iar vorbirea liberă sub regimul Ceaușescu era un efort periculos.Mijlocit de lipsa elementelor de bază, cum ar fi mâncarea, încălzirea și iluminatul,poporul român s-a revoltat.Ceaușescu și Elena locuiau în case luxoase pe vremea aceea și nu duceau lipsă de nimic.

Au trecut trei decenii de la căderea comunismului, iar România este acum o țară UE funcțională, democratică.Dar totuși mulți dintre români nu pot uita zilele sângeroase ale revoluției din 1989.Și sistemul de justiție încă se luptă să afle cine a ucis toți oamenii în timpul revoluției.Peste 1100 de persoane și-au pierdut viața în timpul revoluției.Procurorii l-au audiat Ion Iliescu, acum la o vârstă destul de înnaintată, și pe alți foștii colegi de ai săi, responsabili pentru „contribuția la instituirea unei psihoze generalizate” în timpul revoluției din 1989.Peste 5.000 de persoane urmează să depună mărturie în proces.

Mulți oameni au crezut că după revoluție vor veni vremuri mai bune,dar din păcate multe nu s-au schimbat,fiindcă și astăzi România este printre cele mai sărace țări din Europa.Unii regretă și spun că perioada comunistă a fost mai bună, deoarece munca era stabilă.

Emil Hurezeanu spune că dupa 32 de ani de la Revoluție,în cărțile de istorie nu sunt dedicate nici măcar 20 de rânduri despre acest eveniment ce a marcat istoria țării noastre.Copiii din zilele noastre nu au informații în cărțile de istorie despre revoluție, decât ceea ce au aflat de la părinți sau din povestirile profesorilor.

loading...

Add comment