Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
minuni-naturale

În România sunt 7 minuni naturale unice, dar puțini români le cunosc

Știai că în țara noastră sunt 7 minuni naturale? Ei bine, cu siguranță nu,pentru că lucrurile bune sunt prea puțin promovate și mulți oameni nu știu de ele.Unele dintre aceste 7 minuni naturale, sunt chiar unice în lume.Se spune că nu veți găsi astfel de frumuseți ale naturii nicăieri în lume.Și nu veți înțelege acest lucru până nu le veți vedea cu proprii ochi.În continuare vom enumera lista cu cele 7 minuni naturale ale României.

1.Delta Dunării.

delta-dunarii1


Până nu vezi Rezervația Biosferei Delta Dunării cu ochii tăi, nu ai idee cât de specială și importantă este această zonă pentru Europa. Este 100% secretul cel mai bine păstrat al Europei.Ascunsă la marginea estului României, Delta Dunării este locul ideal pentru a vă reconecta cu natura, a scăpa de toate gândurile și a vă restabili echilibrul interior.Punctul de confluență Delta Dunării este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1991 și un paradis pentru pești și păsări.În Delta Dunării există peste 300 de specii rezidente și migratoare de păsări.

2.Peștera Scărișoara.

pestera-scarisoara


Renumită pentru structurile sale impresionante de gheață, inclusiv stalagmite de gheață înalte de șase metri, Scarișoara este situată la o altitudine de 1.165 de metri deasupra nivelului mării.Este a doua ca mărime al ghețarului subteran european, după peștera de gheață Eisriesenwelt din Austria.Ghețarul vechi de 3.500 de ani a fost menționat pentru prima dată de geograful austriac Arnold Schmidl în 1863, dar savantul român Emil Racovița a fost cel care l-a explorat între 1921-1923.Peștera este situată în Munții Apuseni la 40 de km distanta de orasul Campeni, în partea de nord-vest a raionului Alba, în comuna Garda de Sus.

3.Sfinxul și Babele.

sfinxul-si-babele


Sfinxul și Babele sunt atracțiile turistice principale din Munții Bucegi.Asemănarea sa cu un cap uman a făcut din Sfinx un loc cu o atracție turistică destul de mare.Divinitate supremă, asociată cu puterea, cu suveranitatea. Trăsăturile sunt destul de bine definite, arătând imaginea unei bărbie și a buzelor.Potrivit unei legende, Sfinxul este considerat și un personaj feminin malefic, în Egiptul antic fiind atribuit unui monstru cu cap de om și corp de leu.Babele sunt situate în Carpații Meridionali, pe același Podiș al Munților Bucegi, unde se află și Sfinxul. La fel ca și Sfinxul, Babele este o atracție turistică, situată la o altitudine de 2.292 de metri, lângă vârful muntelui Baba Mare.

4.Parcul Național Retezat.

parcul-national-retezat


Parcul Național Retezat este locul unde descoperi cele 80 de lacuri glaciare magice și explorați cele 20 de vârfuri cu o altitudine de peste 2000 de metri.Printre acestea se regasesc Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania si Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din țară.Parcul Național Retezat găzduiește mai mult de o treime din totalul speciilor de plante găsite în România și 90 de specii de plante pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva în lume.

5.Masivul Ceahlău.

varful-toaca


Muntele Ceahlău este acum o zonă protejată de interes atât național, cât și internațional. Parcul se întinde pe o suprafață de 7000 ha și este cunoscut pentru peisajele frumoase cu multe specii de plante și animale rare sau protejate de lege.Varful Toaca situat la o altitudine de 1904 metri, este principala atractie a acestui munte datorita accesibilitatii sale.

6.Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

cheile-nerei


Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este situat in sud-vestul Romaniei, in judetul Caras Severin Judet, acoperind intreaga zona de sud a Muntilor Aninei si portiunea de nord a Muntilor Locvei. În Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița se află Lacul Ochiul Beiului care este renumit pentru culoarea sa spectaculoasă și Lacul Dracului, un fenomen carstic unic în țara noastră.Tot aici găsim trei cascade impresionante, Bigăr, Beuşniţa și Văioaga.

7.Munții Piatra Craiului.

muntii-piatra-craiului


Parcul Național Piatra Craiului ajunge cu ușurință în vârful celor mai frumoase arii protejate din Carpați.Creasta Munților Piatra Craiului este stâncoasă, îngustă, ascuțită și spectaculoasă. Oferă vederi minunate asupra satului Măgura și Munților Bucegi la est și Munților Făgăraș la vest.Numeroasele sale trasee traversează micile sate de munte de la bază până la creasta sa lungă și îngustă de calcar, una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

Avem o țară frumoasă și bogătă, de aceea este important să învățăm să o prețuim.

loading...

Add comment