Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
reguli-sociale

10 reguli sociale de știut.Acestea pot ajuta mult în viața de zi cu zi.

Regulile sociale sunt regulile nescrise ale credințelor, atitudinilor și comportamentelor care sunt considerate acceptabile într-un anumit grup social sau cultură.Aceste reguli oferă o idee așteptată despre cum să ne comportăm și să funcționăm pentru a oferi ordine și predictibilitate în societate.

Fiecare situație socială implică propriul set particular de așteptări cu privire la modul „corespunzător” de a se comporta. Astfel de așteptări pot varia de la un grup la altul.Un mod în care aceste așteptări devin evidente este atunci când ne uităm la rolurile pe care le joacă oamenii în societate.Rolurile sociale sunt rolul pe care oamenii îl joacă ca membri ai unui grup social. Cu fiecare rol social pe care îl adopti, comportamentul tău se schimbă pentru a se potrivi așteptărilor pe care tu și ceilalți le au de la acel rol.În continuare am ales 10 reguli sociale care te pot ajuta mult în viața de zi cu zi.

  1. Nu întrerupeți pe cineva atunci când are ceva de spus.Lasați acea persoană să termine conversația.
  2. Nu există aproape niciodată un motiv pentru a comenta sau a critica greutatea cuiva.Spune doar: „Arăți bine așa cum ești”.Dacă acea persoană vrea să vorbească despre pierderea în greutate, e alegerea lor.
  3. Atunci când suni pe cineva, nu suna niciodată de două ori continuu.Dacă nu vă preia apelul, presupuneți că au ceva important de care să se ocupe.Dar atunci când îl vede, va suna înapoi.
  4. Nu puneți întrebări incomode cuiva cu care vă întâlniți.Dacă el va începe să povestească ceva incomod, ascultați.Dar, dacă nu va povesti, înseamnă că aceste lucruri nu vă privesc și nu sunt problema dvs.
  5. Atunci când vorbești cu cineva pe stradă și ai ochelari de soare, dă-i jos. Este un semn de respect. În plus, contactul vizual este la fel de important ca și discursul tău.
  6. Nu vorbi niciodată despre bogățiile tale într-un cerc social în care ceilalți sunt mai modești, decât dacă ești întrebat. Oamenii vor crede că te lauzi și nu vei fi bine văzut.
  7. Părăsiți întotdeauna grupul sau camera pentru a răspunde la un apel telefonic și încercați să mențineți conversația cât mai scurtă posibil. Această regulă este importantă deoarece oamenii din apropiere merită mai multă atenție decât cei care se află în prezent la distanță, cu excepția cazului în care apare o situație de urgență.
  8. Returnează banii pe care i-ai împrumutat chiar înainte ca persoana de la care ai împrumutat banii să-și amintească sau să-i ceară.Îți arată integritatea și caracterul. Același lucru este valabil și cu alte lucruri, de exemplu umbrelele, pixurile, cutiile de prânz sau orice ați împrumutat de la alți oameni.
  9. Dacă iei un taxi împreună cu un prieten și el/ea plătește acum, încearcă să plătești tu data viitoare.Primește și oferă mai departe.Este obișnuit, dar dacă îl practici în viața ta, lumea va deveni un loc mai bun. Întotdeauna este grozav să returnezi cuiva ceea ce ți-a făcut bine.
  10. Spune „mulțumesc” când cineva te ajută.Îl încurajează să facă mai mult și arată cât de recunoscător ești.Din nou, este nevoie de 0 lei pentru a fi o ființă umană bună.Așa poți face ziua cuiva mai bună și mai frumoasă.

În viață, respectăm atât de multe reguli; regulile de muncă, regulile casei, regulile de circulație, legile etc. La școală, ei ne învață geografia, biologia, matematica, literatura și toate materiile la care vă puteți gândi, dar nu ne-au învățat nimic despre etică, maniere, reguli sociale sau cum pentru a crește ca ființe umane decente, considerate și respectabile.De aceea, sperăm că aceste 10 reguli sociale vă vor ajuta în viața de zi cu zi mai departe dacă le respectați.

loading...

Add comment