Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
muzica-vindeca-boli

Muzica poate ajuta la tratarea pacienților cu boli de inimă

S-a constatat că muzica afectează în mod semnificativ ritmul cardiac și tensiunea arterială la pacienții cu boli coronariene. Ascultarea muzicii relaxante nu numai că a redus frecvența cardiacă și respiratorie, ci și cererea de oxigen a inimii la pacienții care au avut un atac de cord.Muzica și inima au fost legate romantic în conștiința populară datorită conexiunilor comune cu emoțiile umane și cu creierul.

Cardiologii Peter Taggart și Pier Lambiase au studiat modul în care emoțiile modifică proprietățile conductoare ale celulelor individuale ale inimii. Stresul mental modifică perioada de recuperare a celulelor inimii după fiecare bătăi ale inimii, numită durata potențialului de acțiune.Stresul acut produce efecte dramatice asupra inimii, dar stresul cronic cu ardere lentă din cauza nesiguranței prelungite îi predispune și pe cei care suferă de boli și mortalitate.

Muzica ne mișcă în parte pentru că se bazează pe intuițiile noastre primare despre bătăile inimii.Când ne conectăm la pulsul muzicii, simțim stările fiziologice ale altuia.S-a descoperit că auzirea doar bătăilor inimii, a muzicii doar cu puls, crește capacitatea ascultătorilor de a simți ce simt alții într-un studiu co-autor de muzicianul-om de știință Grace Leslie.Muzica ne schimbă ritmul cardiac, respirația și tensiunea arterială și modifică variabilitatea ritmului cardiac, indicatori ai sănătății cardiace și mentale.Muzica are, de asemenea, un impact comun asupra fiziologiei umane. Oamenii care ascultă aceeași muzică tind să-și sincronizeze nu numai mișcările, ci și respirația și ritmurile cardiace. O parte din această coerență a bătăilor inimii se datorează respirației împreună, dar coerența parțială a rămas mai mare între bătăile inimii persoanelor care vocalizează note lungi împreună, peste linia de bază sau respiră împreună, chiar și după eliminarea efectului respirației.

Pentru pacienții cardiaci, intervențiile bazate pe muzică pot, de asemenea, modula fluxul sanguin cerebral, pot reduce anxietatea preoperatorie și stresul postoperator, pot îmbunătăți rezultatele intervențiilor chirurgicale și pot scădea nivelul de cortizol. S-a constatat că intervențiile muzicale afectează în mod semnificativ ritmul cardiac și tensiunea arterială la pacienții cu boli coronariene. Ascultarea muzicii relaxante nu numai că a redus frecvența cardiacă și respiratorie, ci și cererea de oxigen a inimii la pacienții care au avut un atac de cord. În concluzie,muzica poate fi utilă pentru persoanele care suferă de boli de inimă.Pe lângă asta, nu pot exista nici efecte adverse, deoarece muzica nu vă poate face rău.

loading...

Add comment