Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ceai-de-cimbru

Ceaiul de cimbru luptă împotriva infecțiilor respiratorii și alungă gripa rapid

Cimbrul este mai mult decât un condiment gustos pentru mâncare, el are și proprietăți benefice pentru sănătate.În antichitate, grecii, romanii și egiptenii au ars această planta în locuri importante, cum ar fi templele, deoarece uleiurile din fum aveau calități antimicrobiene sau purificatoare.Alte dovezi sugerează că egiptenii antici au folosit pentru prima dată această plantă pentru ritualuri de îmbălsămare cu multe mii de ani în urmă. În această perioadă, oamenii îl considerau un ajutor puternic pentru cei care fac trecerea în viața următoare.Mulți oameni considerau în acea vreme că această plantă îndepărtează spiritele rele și că are conotații mistice.

Dar în vremurile noastre, din bătrâni, cimbrul este cunoscut ca fiind bun pentru congestie și răcelile toracice datorită proprietăților sale expectorante. Ajută la descompunerea mucusului și chiar a fost folosit pentru a ajuta la afecțiuni precum bronșita și alte boli respiratorii.Această plantă are proprietăți antivirale și antibacteriene foarte puternice.Dar pe lângă toate acestea, combrul ajută și la digestie, susține imunitatea și ameliorează și ușurează durerile în gât.Ceaiul de cimbru este o băutură puternică vindecătoare și poate fi preparat foarte ușor și rapid.

Cum se prepară ceaiul de cimbru.
Avem nevoie doar de câteva ingrediente: 1 cană cu apă, 2-3 lingurițe de cimbru proaspăt sau uscat, o lămâie și miere naturală.

Și de preparat este foarte simplu, se prepară prin infuzarea frunzelor proaspete sau uscate de cimbru în apă fierbinte timp de 15-20 de minute.Apoi se adaugă lămâia proaspăt storsă și miere după gust.

Ceaiul de cimbru este cunoscut că ajută, de asemenea, la stimularea memoriei, la ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii musculare.Acesta conține un compus numit carvacrol care este un excelent tranchilizant natural și are un efect tonic asupra întregului sistem nervos.Este un sistem de apărarea natural împotriva daunelor produse de stres.

Ceaiul de cimbru este o plantă excelentă purificatoare pentru tractul digestiv și s-a descoperit că distruge anumiți viermi, ajutând la digestia alimentelor bogate sau grase. Cimbrul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea tractului urinar și poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea în echilibru a bacteriilor sănătoase.Cimbrul are unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanti dintre plante medicinale.

Dacă v-a convins această plantă de toate beneficiile ei, este timpul să savurați o cana de ceai de cimbru fierbinte.

loading...

Add comment