Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 lucruri despre deficiența de vitamina B12. Nu trebuie ignorate niciodată

Corpul primește majoritatea vitaminelor sale din alimentele pe care le consumăm. Pe măsură ce se schimbă dietele noastre, la fel și substanțele nutritive pe care corpul le absoarbe. Când vine vorba de vitamina B12, organismul începe să-și piardă capacitatea de a absorbi acest nutrient important, făcându-l mai ușor decât oricând să devină deficitar.

Identificarea unui deficit de vitamina B12.
Pentru a ne mentine corpul sănătos, avem nevoie de o dieta plina de alimente bogate in B12 sau de suplimentele de vitamina B12. B12 permite corpului să creeze celulele roșii din sânge, ajutându-ne să funcționăm în mod normal. Dacă nu primiți o cantitate adecvată de B12, următoarele sunt câteva semne la trebuire să fiți foarte atent.

1. Îți este greu să te trezești.
Atunci când încercați să determinați cauza somnolenței dvs., începeți să aflați dacă primiți o cantitate adecvată de somn în fiecare noapte. Dacă aveți parte de opt ore de somn sau mai mult și încă vă simțiți obosiți? Atunci este timpul să vă gândiți că vă lipsește vitamina B12.
Într-un organism sănătos, vitamina B12 este responsabilă pentru crearea celulelor roșii din sânge. Aceste celule roșii din sânge ajută organismul să funcționeze corect. Oboseala asociată cu o deficiență de B12 se datorează faptului că organismul nu produce cantitatea corectă de celule roșii din sânge.

2. Mușchii dvs. se simt slabi.
Dacă vă lipsesc în B12, vă veți simți slab în plus față de senzația de oboseală. Acest lucru se datorează faptului că mușchii sănătoși și puternici au nevoie de o cantitate substanțială de globule roșii . Fără B12, celulele roșii din sânge nu vor putea să trimită oxigen la celelalte celule, crescând astfel slăbiciunea muschilor.

3. Apariția pierderilor de memorie.
B12 este, de asemenea, responsabil pentru celulele roșii din sânge necesare pentru a trimite oxigen în creier. O lipsa de oxigen pentru creier va duce la o memorie ceata, precum si alte simptome de functionare necorespunzatoare a creierului.
Persoanele care suferă de probleme legate de B12 presupun adesea că au boala Alzheimer. În realitate, acești oameni nu primesc cantitatea necesară de B12.

4. Limba ta este netedă și roșie.
Umflăturile pe limba sunt complet normale și sunt indicatori că sunteți sănătoși. Aceste lovituri sunt cunoscute sub numele de papile. Fără B12, veți observa că acestea nu mai există.Mai mult, fără B12, puteți pierde o parte din gusturile de pe limbă. De asemenea, puteți afla că există durere în spatele limbii voastre.

5. Apar problemele oculare.
Deficiența în B12 poate provoca leziuni ale nervului optic din ochi. Acest prejudiciu poate duce la vedere încețoșată, vedere dublă și chiar pierderea vederii. Pentru a stabili dacă aceste probleme ale ochiului sunt legate de o deficiență B12, va trebui să vizitați un profesionist. Prin autodiagnosticare, nu veți putea îmbunătăți viziunea dvs. dacă problema nu este B12.

Cunoscând toate simptomele și consecințele unei deficiențe de B12 sunt la fel de importante ca și cunoașterea tuturor beneficiilor de a avea o cantitate amplă de B12.

Menținerea unor niveluri sănătoase de B12 va ajuta la îmbunătățirea sănătății osoase. Cu absorbția adecvată a B12, corpul dumneavoastră va fi capabil să-și regleze densitatea minerală osoasă.
O densitate minerală osoasă sănătoasă va contribui la reducerea riscului de apariție a osteoporozei.

B12 joacă un rol în crearea seratoninei. Persoanele care au o deficiență de B12 pot găsi că suferă de simptome de depresie.
Cu o creștere a B12, indivizii își pot îmbunătăți starea de spirit în timp ce lucrează pentru a reduce depresia.

Femeile care speră pentru o sarcină sănătoasă ar trebui să-și mărească aportul de B12. Pe măsură ce copilul se dezvoltă în corpul mamei, B12 va lucra pentru a se asigura că sistemul nervos al copilului și creierul se dezvoltă în mod corespunzător.

Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți dieta pentru a include mai multă vitamină B12 este să mănânci mai mult pui, miel și pește. Aceste alimente sunt bogate în B12 și sunt o modalitate ușoară de a ajuta organismul să absoarbă acest nutrient. Oamenii care sunt vegani sau vegetarieni se pot găsi lipsiți de B12. În acest caz, aceștia pot folosi un supliment de vitamina B12 pentru a se asigura că primesc cantitatea potrivită de B12.

loading...

Add comment