Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de macese are proprietati impotriva cancerului si ajuta digestia – Vezi cum trebuie sa il prepari.

Ceaiul de măceşe este făcut din fructe zdrobite şi uscate.Măceşele au multe utilizări, atît în arta culinară, cît şi în medicină alternativă, dar ceaiul de măceşe uscate este un remediu foarte popular. Beneficiile pentru sănătate se datorează bogăţiei de fitochimicale: vitamina C, flavonoide, carotenoide, polifenoli, catechine.

1.Efectele cardiovasculare.
Studiile au arătat că leucoantocianinele și compușii polifenolici din ceaiul de măceşe pot reduce riscul de boli de inimă. Acest ceai este bogat şi în licopen, care a fost direct legat de scăderea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți prezenți în aceste fructe.

2.Cancer.
Mulți dintre antioxidanții din ceaiul de măceşe sînt lăudați pentru proprietăţile lor anti-cancer, deoarece sînt capabili să caute și să neutralizeze radicalii liberi înainte de a cauza stres oxidativ, făcînd astfel mai dificilă multiplicarea celulelor canceroase.

3.Proprietati anti-inflamatorii.
Studiile efectuate asupra artritei reumatoide și osteoartritei au arătat că ceaiul de măceşe poate îmbunătăți în mod semnificativ mobilitatea și poate reduce inflamația, îmbunătățind calitatea vieții și scăzînd stresul oxidativ în țesuturile inflamate.

4.Digestie.
Este util pentru digestie, deoarece proprietățile antiinflamatorii pot calma țesuturile în intestin, în timp ce reglează mișcările acestuia și asigură o absorbție adecvată a nutrienților.

5.Detoxifiere.
Ceaiul de măceşe este cunoscut pentru proprietăți laxative cît și diuretice, care pot ajuta organismul să elimine toxinele și sărurile nedorite într-un mod eficient. Dacă vă confruntați cu constipație, metabolism scăzut sau cu un sistem imunitar slăbit, poate fi o idee bună să spălați toxinele și să reduceți încărcătura rinichilor și a ficatului. Acest ceai vă poate ajuta făcînd digestia mai rapidă și urinarea mai frecventă.

6.Analgezic.
O parte dintre carotenoizii și flavonoidele găsite în ceaiul de măceşe au proprietăți analgezice, ceea ce face ca acest ceai să fie un remediu pentru durere. Indiferent dacă este durere cronică a artritei sau durere acută de leziuni sau entorse, proprietățile antiinflamatorii și analgezice pot funcționa foarte rapid.

7.Îmbunătățește aspectul pielii.
Mulți oameni beau ceai de măceşe pentru a îmbunătăți aspectul pielii, deoarece acest amestec de plante este cunoscut a fi astringent natural, oferind în același timp antioxidanți puternici pentru zonele de piele care au nevoie cel mai mult. Acest lucru poate ajuta la reducerea ridurilor, vindecarea rapidă a pielii iritate sau uscate și prevenirea infecțiilor și inflamațiilor, cum ar fi psoriazis, eczeme și acnee.

8.Sistemul imunitar.
Acest fruct este bogat în vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar mai bun. Crește numărul de celule albe din sînge și stimulează creșterea, mai ales dacă vă recuperați după un accident, boală sau operaţie.

Iată cum se prepară.
Îngrediente:4 lingurițe de măceşe uscate (întregi sau zdrobite/tăiate/cernute), 4 ceşti de apă (filtrată), 4-5 frunze de mentă sau mentă creaţă.Aduceți lent amestecul pînă la fierbere, apoi fierbeţi 5 minute. La urmă, se adaugă frunzele de mentă sau ştevie dulce.

Majoritatea oamenilor preferă bucheţelele de măceşe uscate, deoarece necesită mai puțină pregătire, dar cei care doresc un ceai mai puternic, care eliberează mai multe substanțe nutritive și antioxidanți, adesea aleg să taie și să zdrobească fructele. Dacă urmați această metodă, va trebui să măcinaţi fructele uscate într-o rîşniţă de condimente sau în blender și apoi să treceţi materialul rezultat printr-o sită, pentru a elimina perii fructelor. În acest moment, puteți să vă preparați ceaiul fructat cu pulberea rezultată. Deoarece acest ceai poate fi puternic la gust, se poate adăuga extract de ştevie (îndulcitor natural).
Sursa: mancare-pentru-tine.ro

loading...

Add comment