Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință au descoperit: Cuplurile care se iubesc cu adevărat au tendința de a crește în greutate

Ideea că cuplurile fericite câștigă în greutate atunci când se iubesc unul pe celălalt sună puțin ciudat, dar surprinzător, există dovezi care susțin această afirmație.Potrivit mai multor studii realizate, cuplurile care au raportat că sunt fericite și mulțumite în relațiile sau căsătoriile lor sunt mai predispuse să crească în greutate.

Cuplurile casatorite cresc in greutate.
Cercetările efectuate de Universitatea din Carolina de Nord au presupus măsurarea în greutate a peste 8 000 de persoane și s-a ajuns la concluzia că o femeie căsătorită poate câștiga, în medie, 24 de kilograme în primii 5 până la 6 ani de căsătorie. În plus, femeile care au trăit împreună cu partenerii lor, dar care nu au fost căsătorite, au câștigat și ele câteva kilograme în plus, în timp ce femeile care se întâlneau, dar care nu locuiau împreună cu partenerul lor, au câștigat cel mai puțin. Studiul a arătat, de asemenea, că bărbații au câștigat greutate în timpul tranziției de la a fi singuri la a fi într-o relație și a arătat că bărbații care au trăit cu cealaltă jumătate pentru mai mult de 2 ani în aceeași casă, aveau de două ori mai multe șanse să câștige mai mult decât bărbații care nu au trăi în aceeși casă cu partenera lor.

Studiul a ajuns la concluzia că există o puternică asociere între relațiile romantice și numărul de rezultate legate de obezitate. Cu toate acestea, chiar daca cresterea in greutate este evidenta in relatiile romantice pe termen lung, a existat o scadere semnificativa a fumatului si abuzului de alcool, ceea ce arata o dorinta a cuplurilor de a urma un stil de viata mai sanatos.

Un alt studiu realizat pe cupluri necăsătorite, dar fericite împreună și pe cuplurile care se simt nemulțumite în relațiile lor, a ajuns la concluzia că cuplurile fericite câștigă mai multă greutate deoarece nu au nevoie să atragă un alt partener și se simt mai fericiți așa cum sunt. În timp ce cuplurile care se simt nemulțumite în relațiile lor nu sunt în măsură să câștige în greutate din cauza stresului. Cu toate acestea, este recomandat pentru cuplurile fericite care au câștigat în greutate să se gândească la asta, din cauza problemelor de sănătate, mai degrabă decât la aspectul lor.

Creșterea în greutate este contagioasă.
Un studiu realizat de New England Journal of Medicine a arătat că creșterea în greutate este, de asemenea, contagioasă în cupluri. Dacă un partener crește în greutate, celălalt partener are o șansă de 37% să crească și el în greutate. Acest lucru se datorează faptului că se adaptează la obiceiurilor celuilalt, deoarece aceștia petrec atât de mult timp împreună.

Este important să rețineți că, deși acestea sunt studii efectuate de profesioniștii din domeniul sănătății, ele arată doar o serie de cazuri în lume și nu întreaga lume în cauză , astfel încât nu se aplică tuturor. Există întotdeauna excepții și nu înseamnă că atunci când nu crești în greutate dar ești căsătorit, că nu ești mulțumit de partenerul tău sau că nu-l iubești. Aceste studii au fost efectuate în principal pentru a înțelege situațiile de viață ale cuplurilor și pentru a ajuta la combaterea obezității.Este vital să vă influențați reciproc în moduri pozitive cu obiceiuri alimentare sănătoase și stil de viață sănătos, indiferent de greutate, pentru a vă bucura de compania celorlalți pentru tot restul vieții.

loading...

Add comment