Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu o să-ți vină sa crezi ce beneficii uimitoare au citricele pentru sănătate

Citricele aduc o izbucnire de soare în zilele de iarnă. Dar fructele citrice nu sunt numai aromate și frumoase, sunt de asemenea și bune pentru sănătatea noastră.Această clasă de fructe include lămâi, limes, portocale și grapefruit, precum și mulți alți hibrizi și soiuri.Ele au o mulțime de beneficii pentru sănătate, de la stimularea imunității la combaterea cancerului.

Ce sunt fructele citrice?
Citricele cresc pe copaci și arbusti înfloriți. Acestea se caracterizează printr-o crustă pieletică și o cremă albă care învelește segmentele suculente.Sunt originare din Australia, Noua Guinee și, eventual, Asia de Sud-Est.În prezent, ele sunt cultivate în climă tropicală și subtropicală din întreaga lume. Centrele majore de producție includ Spania, Brazilia, China, SUA, Mexic și India.Interesant este faptul că aproape o treime din fructele citrice sunt folosite pentru fabricarea sucului.

Iată câteva soiuri populare de citrice.
Portocale dulci,mandarine,limes,grapefruit și lămâile.

Beneficiile uimitoare ale citricelor pentru sănătate.
1. Sunt bogate în vitamine și compuși ai plantelor.
Citricele sunt o excelenta sursa de vitamina C, un nutrient care intareste sistemul imunitar si pastreaza pielea voastra neteda si elastica.În plus, ele sunt bogate în compuși ai plantelor care au diferite beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antiinflamatorii și antioxidante.Acești compuși includ peste 60 de varietăți de flavonoide, carotenoide și uleiuri esențiale și sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile pentru sănătatea citricelor.

2. Sunt o bună sursă de fibre.
Citricele sunt o bună sursă de fibre. Doar o ceașcă de segmente portocalii conține patru grame de fibre.Pentru a pune asta în perspectivă, este recomandat să consumați 14 grame de fibre pentru fiecare 1000 de calorii pe care le consumați. Se estimează că numai 4% dintre bărbați și 13% din femeile din SUA obțin această sumă.Fibrele au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății digestive și contribuția la scăderea în greutate.Portocalele sunt deosebit de bogate în fibrele solubile, tipul de fibre care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

3. Citricele sunt scăzute în calorii.
Dacă vă urmăriți aportul de calorii, fructele citrice sunt o alegere bună.Citricele au un conținut redus de calorii, făcându-le o alegere inteligentă pentru persoanele care doresc să-și piardă sau să-și mențină greutatea.

4. Ele pot reduce riscul de pietre la rinichi.
Pietrele la rinichi sunt cristale minerale dureroase. Ele se pot forma atunci când urina este foarte concentrată sau când aveți cantități mai mari decât cele normale de minerale care formează pietre în urină.Un tip de piatră de rinichi este cauzată de nivelurile scăzute de citrat în urină.Multe fructe și legume, în special fructele citrice, pot ridica nivelul de citrat în urină, scăzând riscul de pietre la rinichi.
Potrivit datelor despre obiceiurile alimentare americane din ultimii 40 de ani, pietrele la rinichi sunt mai frecvente la persoanele care mănâncă mai puține citrice

5. Pot ajuta la lupta împotriva cancerului.
Multe studii au legat fructele citrice de un risc redus de anumite tipuri de cancer.Într-un studiu, persoanele care au mâncat un grapefruit sau au băut o porție de suc de grapefruit zilnic au avut un risc mai scăzut de cancer pulmonar.Alte studii au sugerat că fructele citrice pot, de asemenea, proteja împotriva cancerelor esofagiene, a stomacului, a sânilor și a pancreasului.Aceste fructe conțin o serie de compuși ai plantelor, inclusiv flavonoide, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului.

6. Ele conțin nutrienți care stimulează sănătatea inimii.
Consumul de citrice ar putea fi benefic pentru inima ta.De fapt, un studiu japonez a constatat că persoanele care au mâncat cantități mai mari din aceste fructe au avut rate mai scăzute de boli de inimă și accident vascular cerebral.Mai mulți compuși din fructele citrice pot îmbunătăți markerii sănătății inimii.

7. Pot să vă protejeze creierul.
Flavonoidele din fructele citrice pot ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinsons, care rezultă din defalcarea celulelor din sistemul nervos.În parte, aceste boli sunt cauzate de inflamație.În mare parte, aceste boli sunt cauzate de inflamație.Flavonoidele găsite în fructele citrice au capacități antiinflamatorii care se consideră că ajută la protejarea împotriva lanțului de evenimente care determină deteriorarea sistemului nervos.Mai multe studii efectuate la adulți în vârstă au arătat, de asemenea, că sucurile de citrice pot stimula funcția creierului.

loading...

Add comment