Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
relatie-parinte-copil

Relația dintre părinte și copil este ceva unic.4 lucruri care o fac atât de specială

Cea mai importantă relație cu un copil este cea pe care o dezvoltă cu părinții săi.Copiii învață despre lumea din jurul lor printr-o relație pozitivă părinte-copil. Pe măsură ce cresc și se schimbă, copiii se uită la părinții lor pentru a determina dacă sunt sau nu în siguranță, în siguranță și iubiți. Este, de asemenea, fundația din care își vor construi relațiile viitoare.

Poți construi o relație pozitivă părinte-copil, fiind în momentul de față cu copilul tău, petrecând timp de calitate împreună și creând un mediu în care se simte confortabil să exploreze.Nu există un manual secret sau o abordare garantată pentru a obține această relație corectă și probabil că veți găsi greutăți pe parcurs. Cu toate acestea, dacă vei continua să lucrezi pentru a-ți îmbunătăți relația, cu siguranță copilul tău va înflori.

În continuare am selectat câteva lucruri care fac această relație părinte copil atât de specială.

 1. Iubirea necondiționată.
  Iubirea necondiționată este un rezultat direct al încrederii care s-a construit. Copiii trebuie să știe că acea iubire nu se va estompa prin suișurile și coborâșurile lor în viață și că părinții lor vor fi mereu acolo pentru a-i susține emoțional, indiferent de situație.Ei trebuie să simtă că eșecurile nu dictează dacă sunt demni de dragostea pe care o primesc de la părinți.Părinții pot cultiva această calitate fiind disponibili din punct de vedere emoțional pentru copiii lor, având încredere în ei pentru a-și explora lumea și permițându-le să învețe din greșeli.
 2. Respectul reciproc.
  Respectul este esențial atunci când vine vorba de orice relație, mai ales de relația părinte copil.Un copil care nu își respectă parinții, nu va respecta pe nimeni.Respectul trebuie să fie reciproc. Copiii trebuie să știe că părerea, sentimentele și drepturile lor contează. Respectul începe cu o bună comunicare. Când asculți cu adevărat nevoile copilului tău și îi spui că este auzit, îi arăți respect față de copilul tău.
 3. Siguranța.
  Copilul trebuie să se simtă în siguranță alături de părinți.Siguranța se află la baza legăturii și a autoreglării.Încă din primele zile ale unui copil, părinții lui sunt în mod constant alături de el, oferindu-i hrană, căldură, confort, dragoste și stimulare. Prin aceste interacțiuni, se construiește o încredere care va dura toată viața. Ea formează baza solidă a relației părinte-copil și bunăstarea emoțională a copilului.
 4. Susținerea.
  Când demonstrezi că accepți și susți toate deciziile copilului tău, în loc să încerci să le judeci și să le schimbi, îi arați că este în regulă să fie el însuși, fără teama de a fi judecat. Îi arăți că îți pasă de tot ceea ce contează pentru el, ceea ce reprezintă baza unei relații puternice.

Construirea unei relații necesită timp și efort. Părinții trebuie să muncească din greu pentru a dezvolta o relație puternică și dinamică cu fiecare dintre copiii lor.Relațiile puternice părinte-copil sunt construite pe toate aceste lucruri și nu funcționează sănătos fără ele.

loading...

Add comment