Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiile arată că soții își stresează soțiile mai mult decât copiii, iar motivele sunt destul de grave.

Probabil că ați auzit sau v-ați dat seama singuri, dar femeile căsătorite au mai mult stres decât femeile singure. Ele au mult mai multe responsabilități pe cap, muncă, datoria de părinte și căsătoria. Femeile stresate sunt mai predispuse la dureri de cap, oboseală și furie. Parentajul este chiar stresant.În mod surprinzător, soții contribuie mai mult la stresul soțiilor decât copiii.Potrivit unui studiu ,46% dintre soți spun că copiii creează mai puțin stres soțiilor decât ei, și asta nu are nicio legătură cu înșelatul sau cu abuzurile.Vom vorbi în continuare despre cum soții influențează soțiile lor și cum să evitați consecințele negative cum ar fi stresul.

De multe ori, un soț se comportă ca un copil în plus.
Adevărul este că bărbații se comportă ca niște copii până la vârsta de 43 de ani . Acest lucru este exprimat nu numai în atitudinea lor frivolă față de anumite aspecte și în comportamentul lor, ci și în interacțiunea cu copiii.Cel mai adesea, tații se distrează cu copiii lor. Ca o consecință, părinții sunt percepuți ca prieteni, o sărbătoare și un complice cu idei distractive care permit totul. Mamele sunt mai preocupate de problemele legate de educația, disciplina, sănătatea și dezvoltarea educațională a unui copil. Femeile urmăresc mai mult rutina zilnică a copiilor, le dau instrucțiuni și le interzic multe șiretlicuri.Mamele, la rândul lor, par a fi „polițistul rău”. Aceasta afectează relația cu copiii lor și poate duce la conflicte între părinți înșiși.

Este mai bine să rămâneeți uniți. Dacă un părinte interzice ceva pentru un copil, atunci al doilea ar trebui să susțină această decizie. Este necesar să acționăm împreună și să convenim asupra interdicțiilor și permisiunilor pe care le impun copiilor lor.

Soția se ocupă întotdeauna de majoritatea lucrurilor casnice.
Un studiu a constatat asta unul din 5 mame spune că nu are suficient ajutor de la soțul / soția lor este o sursă majoră de stres zilnic. Soțiile își petrec mai mult timp pe gospodărie, în timp ce soții își petrec mai mult timp relaxându-se. Datoriile femeilor includ nu numai gătitul și curățarea, ci și plata facturilor, cumpărăturile și planificarea bugetului. Aceste activități sunt foarte importante pentru structura de sprijin a familiei, dar pot deveni copleșitoare pentru o singură persoană.Dacă o soție are grijă doar de gospodărie, stresul ei crește.

Soțul ar trebui să-și ajute soția cu treburile casnice. Asemenea responsabilități casnice comune sunt unul dintre motivele cele mai bune pentru o căsătorie de succes.Ambii soți ar trebui să aprecieze eforturile celuilalt.


Soția se simte vinovată că nu are destul timp.
Având în vedere toate sarcinile soțiilor descrise mai sus, ele simt că nu au timp suficient. Mai ales dacă lucrează și cu normă întreagă. Seara, după muncă, trebuie să acorde atenție fiecărui membru al familiei și să-și îndeplinească toate treburile casnice . Acest sentiment duce la stres temporal . Femeile încearcă să facă totul în timpul alocat 24 de ore, dar din cauza grabă, se pot întâmpla greșeli uneori.Răspunderea pentru copii, soț și o familie se află la femeie, iar ea se poate simți vinovată atunci când ceva nu merge bine. Stresul poate fi cauzat de vină.

Pentru ca o soție să nu se streseze din cauza lipsei de timp și să se considere vinovată că nu apucă să facă anumite lucruri, soțul poate împărți cu ea nu numai gospodăriile casnice, ci și îngrijirea copilului și responsabilitatea pentru familie ca întreg . Există doi adulți, nu doar o singură soție. Atunci când soții discută despre probleme, iau decizii împreună și sunt ambii responsabili să le rezolve.

loading...

Add comment