Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 lucruri care se întâmplă când părinții decid să rămână împreună doar de dragul copiilor

Chiar și cea mai puternică căsătorie se poate destrăma: 1 din 4 cupluri este probabil să ajungă la divorț, conform statisticilor . Dar lucrurile se pot complica dacă partenerii au un copil. Așadar, ei trebuie să decidă dacă să stea împreună de dragul copiilor este cu adevărat cea mai bună opțiune sau dacă este mai bine să meargă mai departe fiecare cu viața lor.Iată în continuare care sunt consecințele sacrificării fericirii pentru copii, iar unele dintre ele sunt destul de alarmante.

1. Copiii suferă de stres și probleme de sănătate.


Conform acestui studiu , copiii care trăiesc într-un mediu ostil, chiar dacă conflictul dintre părinți nu este atât de evident, este posibil să sufere de probleme de sănătate și probleme de dezvoltare socială. Psihologii sugerează că acest stres poate provoca dezechilibru hormonal, creșterea ritmului cardiac, tulburări de somn și unele probleme psihologice , cum ar fi depresia.

Chiar dacă părinții nu trag copilul în conflict, acesta nu va îmbunătăți situația: copiii pot simți oricum tensiunea și vor suferi consecințele.

2. Copiii se pot speria de viitor.


Chiar dacă părinții se luptă în privat, copiii vor observa că oricum ceva este oprit și poate deveni frică de viitor. Nu știu că poate deveni un declanșator care îi va face pe părinții lor să se despartă. De asemenea, ar putea fi îngrijorați că vor trebui să ia decizia cu cine va trebui să rămână. Așadar, pot suferi de o lipsă de inițiativă și să le fie frică să facă orice poate provoca o defalcare a familiei.

Comunicarea este cheia stabilității emoționale a copilului. Părinții ar trebui să-i explice copilului ce se întâmplă și să demonstreze că vor face orice pentru a-i menține fericiți.

3. Copiii pot suferi de un comportament supraprotector și de control.


Atunci când căsătoria este centrată în jurul copiilor, părinții pot uita cu ușurință de propriile vieți. Aceștia pot începe să-și manipuleze copiii sau să fie prea controlanți, deoarece au renunțat la fericirea lor pentru ei și vor înconștient să obțină ceva în schimb.

În timp ce unii părinți sunt capabili să-și dea drumul cu ușurință copiilor, alții se pot confrunta cu probleme de detașare care pot deveni mai serioase pe măsură ce copilul crește și nu are nevoie de ei la fel de mult.

4. Copiii nu se simt în siguranță sau îngrijiți.


Copiii pot simți resentimentele și incertitudinea părinților lor, așa că ar putea simți că stau pe o bombă de timp care ar putea exploda în orice moment. Ei nu cred că părinții lor îi pot proteja de orice pericol și nu sunt siguri că părinții lor vor fi întotdeauna de partea lor.

Responsabilitatea principală a oricărui părinte este de a-și proteja copilul de orice probleme pe care le sunt prea mici pentru a le rezolva și de a le asigura că vor face față toate schimbările vieții împreună.

5. Copiii nu văd un model de relație bună.


Multe familii își transmit atitudinea față de relații din generație în generație. Când copiii cresc, poate fi dificil pentru ei să construiască relații puternice și sănătoase, dacă li se spune că „trebuie să fie salvată familia, indiferent de ceea ce”. Ei simt că părerea și emoțiile lor nu sunt importante destul și trebuie să facă sacrificii pentru a atinge un scop superior. Așa că respectă standardele impuse și nu le prețuiește fericirea.

Amintiți-vă, că copiii își privesc părinții și învață elementele de bază ale iubirii și conexiunii emoționale care îi vor ajuta să navigheze prin viața lor amoroasă ca adulți.

6. Copiii se pot simți vinovați.


Când părinții decid să rămână împreună, copiii ar putea simți că este vina lor că părinții sunt nemulțumiți și că sunt motivul tuturor problemelor familiei. Aceștia sunt extrem de sensibili la argumente și sunt de natură să ia vina. Acest lucru poate duce la stima de sine mai scăzută, probleme cu somnul și chiar probleme de auto-vătămare.

Părinții ar trebui să explice că sentimentele lor unul față de celălalt nu le afectează dragostea pentru copilul lor, iar problemele personale nu au nimic de-a face cu ei.

7. Copiii nu învață cum să rezolve conflictele.


Copiii reflectă comportamentul părinților. Dacă părinții rămân într-un conflict prea mult timp, în loc să-l rezolve cumva, copiii pot proiecta acest comportament în viața lor viitoare. Copiii învață că tăcerea sau doar exprimarea emoțiilor , dar nu rezolvarea problemelor, sunt modele acceptabile de comportament și pot suferi de probleme de comunicare.

Părinții ar trebui să ofere un exemplu bun pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă că toate relațiile au ascensiunile și neajunsurile lor, dar este esențial să găsești un compromis și să te asiguri că toți partenerii sunt mulțumiți de decizie.

loading...

Add comment