Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de salcie alină durerile reumatice și uterine.

De la cistite la reumatism – prin efectul său analgezic, salcia a fost utilizată din cele mai vechi timpuri ca o armă universală pentru a combate numeroase afecțiuni. Apreciate pentru flexibilitatea lor, ramurile sunt utilizate ca material pentru împletirea coșurilor. Este un aspect practic faptul că arborele flexibil, cu cele aproximativ 450 de subspecii, este răspândit pe scară largă și este o prezenţă constantă în întreaga Europă. Aceasta înseamnă că trebuie să „deschideţi ochii” la următoarea plimbare în apropiere de apă: în zonele respective pot fi întâlniţi diferiţi reprezentanţi ai acestei specii, cu diferite dimensiuni și forme. Ca salcia plângătoare maie-
stuoasă sau ca o răchită mică de la marginea drumului – acest arbore prezintă numeroase varietăţi.

Ceaiul de salcie este unul dintre cele mai bune ceaiuri în ceea ce privește calmarea durerilor reumatice și scăderea febrei.Pe bună dreptate, salcia este supranumită „aspirina naturii”, fiind bogată în salicină și compuși derivați.

Cele mai mari cantități de salicină se găsesc în coajă sau în scoarță, iar speciile cele mai bogate în această substanță sunt următoarele: Salix fragilis și Salix purpurea.Salicina din scoarța de salcie are capacitatea de a reduce durerile și inflamațiile, deoarece are acțiune similară aspirinei din farmacii. Comparativ cu aspirina sintetică, se presupune că are un efect mai blând asupra stomacului, întrucât salicina se stransformă în acid salicilic în corp.

Iată cum se prepară acest ceai:
Pentru a prepara acest ceai, se folosește scoarța și nu frunzele. Se mărunțește coaja uscată și se fierbe în apă, timp de 20 de minute. La 1 cană de apă se pun 2 linguri de coajă uscată și mărunțită.

Acest ceai nu se consumă în doze mari: 5-6 linguri pe zi sunt suficiente.O altă formă de administrare a scoarței de salcie este sub formă de pulbere, care se obține prin măcinarea cojii cu râșnița electrică de cafea.Se recomandă jumătate de linguriță din această pulbere, de 3 ori pe zi.

Precauții și contraindicații:
Nu este recomandat persoanelor care:
Au alergie sau sensibilitate la aspirină, la acidul salicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;
Iau medicamente pentru subțierea sângelui ( anticoagulante ) sau beta-blocante;
Suferă de ulcere gastrice, astm, ulcere stomacale active, boli grave de ficat sau rinichi;
Au probleme de coagulare a sângelui;
De asemenea, este contraindicată femeilor gravide și copiilor sub 16 ani.

Rețineți! Conținutul acestui articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultația unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...